JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Linux Foundation on julkaissut uuden ytimen kehitystä kuvaavan raportin. Vuoden aikana kerneliin lisättiin aika tarkalleen 2,5 miljoonaa riviä koodia. Kaikkiaan koodirivejä on ytimen 4.1-versiossa lähes 24,8 miljoonaa. Linus Torvaldsin koodaamassa ytimen ensimmäisessä versiossa koodirivejä oli noin 10 tuhatta. Viimeisen vuoden aikana eli versiosta 4.8 versioon 4.13 kehittäjät lisäsivät kerneliin yli 15 tiedostoa ja 7500 riviä koodia joka päivä.

Jokaisen kernelin uuden version kehitys noudattaa hyvin vakiintunutta kaavaa. Uuden versio kehitys vie 9-10 viikkoa, jona aikana Torvalds julkistaa viikoittain uuden RC-version eli ehdokkaan uudeksi kerneliksi.

Välillä kernelin versio päätetään valita ns. pitkän tuen eli LTS-versioksi. Tällä hetkellä se on 3.18, joka on esimerkiksi useimpien Android-älypuhelinten ytimenä. Seuraava LTS-versio ytimestä on 4.14.

Kehitystyö on ollut yllättävän vakaata. Viimeisen vuoden aikana jokaiseen uuteen ytimeen on tullut noin 13-16 tuhatta korjausta tai muutosta. Nämä ”patchit” ovat usein muutoksia prosessoriarkkitehtuureihin tai ajureihin, mutta ytimeen lisätään myös koko ajan uusia toiminnallisuuksia.

Linux on todella massiivinen avoimen yhteisön projekti. Viimeisen vuoden aikana 4319 kehittäjää 519 eri yrityksestä on toimittanut lähes 83 000 muutosehdotusta ylläpitäjille. Ahkerin kehittäjä sai koodattua yli 6000 muutosta, mutta sekin on alle prosentin kaikista uusista parannuksista.

Sen jälkeen, kun linux-ytimen versionhallinta siirtyi git-aikaan eli vuodesta 2005 lähtien peräti 15 637 kehittäjää yli 1400 yrityksestä on ollut mukana ytimen kehityksessä. Linux-yhteisöä voidaan kutsua maailman suurimmaksi softataloksi.

Linux-ydin on järjestelmän alin ohjelmistokerros. Se huolehtii laitteiden hallinnasta – vaikkapa käskyjen antamisesta prosessorille – sekä käyttäjän ohjelmien ajamisesta, sekä valvoo koko järjestelmän eheyttä ja turvallisuutta.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template