JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Linux Foundation on julkaissut uuden ytimen kehitystä kuvaavan raportin. Vuoden aikana kerneliin lisättiin aika tarkalleen 2,5 miljoonaa riviä koodia. Kaikkiaan koodirivejä on ytimen 4.1-versiossa lähes 24,8 miljoonaa. Linus Torvaldsin koodaamassa ytimen ensimmäisessä versiossa koodirivejä oli noin 10 tuhatta. Viimeisen vuoden aikana eli versiosta 4.8 versioon 4.13 kehittäjät lisäsivät kerneliin yli 15 tiedostoa ja 7500 riviä koodia joka päivä.

Jokaisen kernelin uuden version kehitys noudattaa hyvin vakiintunutta kaavaa. Uuden versio kehitys vie 9-10 viikkoa, jona aikana Torvalds julkistaa viikoittain uuden RC-version eli ehdokkaan uudeksi kerneliksi.

Välillä kernelin versio päätetään valita ns. pitkän tuen eli LTS-versioksi. Tällä hetkellä se on 3.18, joka on esimerkiksi useimpien Android-älypuhelinten ytimenä. Seuraava LTS-versio ytimestä on 4.14.

Kehitystyö on ollut yllättävän vakaata. Viimeisen vuoden aikana jokaiseen uuteen ytimeen on tullut noin 13-16 tuhatta korjausta tai muutosta. Nämä ”patchit” ovat usein muutoksia prosessoriarkkitehtuureihin tai ajureihin, mutta ytimeen lisätään myös koko ajan uusia toiminnallisuuksia.

Linux on todella massiivinen avoimen yhteisön projekti. Viimeisen vuoden aikana 4319 kehittäjää 519 eri yrityksestä on toimittanut lähes 83 000 muutosehdotusta ylläpitäjille. Ahkerin kehittäjä sai koodattua yli 6000 muutosta, mutta sekin on alle prosentin kaikista uusista parannuksista.

Sen jälkeen, kun linux-ytimen versionhallinta siirtyi git-aikaan eli vuodesta 2005 lähtien peräti 15 637 kehittäjää yli 1400 yrityksestä on ollut mukana ytimen kehityksessä. Linux-yhteisöä voidaan kutsua maailman suurimmaksi softataloksi.

Linux-ydin on järjestelmän alin ohjelmistokerros. Se huolehtii laitteiden hallinnasta – vaikkapa käskyjen antamisesta prosessorille – sekä käyttäjän ohjelmien ajamisesta, sekä valvoo koko järjestelmän eheyttä ja turvallisuutta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template