JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Fotonipiirit ovat se tekniikka, joka nopeuttaa prosessoreja piin skaalautumisen päättyessä Massachusetts Institute of Technologyn tutkijat ovat nyt onnistuneet kehittämään kalvon, jolla fotonien siirto voi onnistua piipohjaisissa siruissa.

MIT:n mukaan prosessorien rakenteiden jatkuva kutistaminen on johtamassa siihen, että sen eri osien välillä vuotovirrat jo heikentävät en tehokkuutta. Yksi keino päästä eroon ongelmista on korvata sähköinen signaalinkulku valolla.

Tällaisen fotonipiirin kehittämisessä iso ongelma on piin heikko kyky emittoida valoa. MIT:n tutkijat julkaisivat Nature Nanotechnology -lehdessä kalvon, joka emittoi ja tunnistaa valoa ja joka voidaan integroida suoraan CMOS-pohjaisen piipiirin päälle.

Kalvo valmistetaan molybdeeni-ditelluridista. Kalvo voidaan kiinnittää mekaanisesti mihin tahansa materiaaliin, myös piihin.

Montaa materiaalia on yritetty fotonipiirien toteuttamiseen. Usein ongelmana on se, että ne emittoivat näkyvää valoa, jolla alueella pii yksinkertaisesti absorboi valon. Uusi kalvo emittoi valoa infrapuna-alueella, joka ei absorboidu piihin. Näin sitä voidaan käyttää ultranopeaan informaation siirtoon piirin sisällä.

Jotta molybdeeni-ditelluridi toimisi valoa säteilevänä kalvona, se piti ensiksi muuntaa P-N-diodiksi, jossa toinen puoli on positiivisesti ja toinen negatiivisesti varautunut. Diodin läpi voidaan ajaa virtaa, mikä saa sen emittoimaan valoa.

Karkeasti ottaen kalvo muodostaa ledipinnan piin pintaan ja näitä ledejä voidaan käyttää tiedonsiirtoon piirin eri osien välillä.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template