JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Fotonipiirit ovat se tekniikka, joka nopeuttaa prosessoreja piin skaalautumisen päättyessä Massachusetts Institute of Technologyn tutkijat ovat nyt onnistuneet kehittämään kalvon, jolla fotonien siirto voi onnistua piipohjaisissa siruissa.

MIT:n mukaan prosessorien rakenteiden jatkuva kutistaminen on johtamassa siihen, että sen eri osien välillä vuotovirrat jo heikentävät en tehokkuutta. Yksi keino päästä eroon ongelmista on korvata sähköinen signaalinkulku valolla.

Tällaisen fotonipiirin kehittämisessä iso ongelma on piin heikko kyky emittoida valoa. MIT:n tutkijat julkaisivat Nature Nanotechnology -lehdessä kalvon, joka emittoi ja tunnistaa valoa ja joka voidaan integroida suoraan CMOS-pohjaisen piipiirin päälle.

Kalvo valmistetaan molybdeeni-ditelluridista. Kalvo voidaan kiinnittää mekaanisesti mihin tahansa materiaaliin, myös piihin.

Montaa materiaalia on yritetty fotonipiirien toteuttamiseen. Usein ongelmana on se, että ne emittoivat näkyvää valoa, jolla alueella pii yksinkertaisesti absorboi valon. Uusi kalvo emittoi valoa infrapuna-alueella, joka ei absorboidu piihin. Näin sitä voidaan käyttää ultranopeaan informaation siirtoon piirin sisällä.

Jotta molybdeeni-ditelluridi toimisi valoa säteilevänä kalvona, se piti ensiksi muuntaa P-N-diodiksi, jossa toinen puoli on positiivisesti ja toinen negatiivisesti varautunut. Diodin läpi voidaan ajaa virtaa, mikä saa sen emittoimaan valoa.

Karkeasti ottaen kalvo muodostaa ledipinnan piin pintaan ja näitä ledejä voidaan käyttää tiedonsiirtoon piirin eri osien välillä.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template