JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Fotonipiirit ovat se tekniikka, joka nopeuttaa prosessoreja piin skaalautumisen päättyessä Massachusetts Institute of Technologyn tutkijat ovat nyt onnistuneet kehittämään kalvon, jolla fotonien siirto voi onnistua piipohjaisissa siruissa.

MIT:n mukaan prosessorien rakenteiden jatkuva kutistaminen on johtamassa siihen, että sen eri osien välillä vuotovirrat jo heikentävät en tehokkuutta. Yksi keino päästä eroon ongelmista on korvata sähköinen signaalinkulku valolla.

Tällaisen fotonipiirin kehittämisessä iso ongelma on piin heikko kyky emittoida valoa. MIT:n tutkijat julkaisivat Nature Nanotechnology -lehdessä kalvon, joka emittoi ja tunnistaa valoa ja joka voidaan integroida suoraan CMOS-pohjaisen piipiirin päälle.

Kalvo valmistetaan molybdeeni-ditelluridista. Kalvo voidaan kiinnittää mekaanisesti mihin tahansa materiaaliin, myös piihin.

Montaa materiaalia on yritetty fotonipiirien toteuttamiseen. Usein ongelmana on se, että ne emittoivat näkyvää valoa, jolla alueella pii yksinkertaisesti absorboi valon. Uusi kalvo emittoi valoa infrapuna-alueella, joka ei absorboidu piihin. Näin sitä voidaan käyttää ultranopeaan informaation siirtoon piirin sisällä.

Jotta molybdeeni-ditelluridi toimisi valoa säteilevänä kalvona, se piti ensiksi muuntaa P-N-diodiksi, jossa toinen puoli on positiivisesti ja toinen negatiivisesti varautunut. Diodin läpi voidaan ajaa virtaa, mikä saa sen emittoimaan valoa.

Karkeasti ottaen kalvo muodostaa ledipinnan piin pintaan ja näitä ledejä voidaan käyttää tiedonsiirtoon piirin eri osien välillä.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template