JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tutkimusten mukaan kyberrikollisuus kasvaa vuositasolla 6 biljoonan dollarin liiketoiminnaksi vuoteen 2021 mennessä. Silti suunnittelujen turvallisuutta mietitään vasta jälkikäteen. Maxim Integrated on estellyt ratkaisun, joka suojaa laitteen täysin varmasti hakkerointia ja IP-vrkauksia vastaan.

Kyse on DS28E38 DeepCover -piiristä. Siinä salaus perustuu MOSFET-piirin valmistuksessa syntyviin fyysisiin, satunnaisiin ominaisuuksiin. Kun salausavainta tarvitaan, se generoidaan näiden satunnaisten ominaisuuksia avulla. Kun avainta ei enää tarvita, se katoaa.

Tätä kutsutaan PUF-tekniikaksi (physically unclonable function). Käytännössä salauspiirillä ei ole mitään avainta, mikä voitaisiin kloonata salauksen purkua varten. Samalla katoaa tarve monimutkaiselle salausavainten hallintajärjestelmälle.

Maxim lupaa DS28E38-piirille 5ppb-tasoisen varmuuden niin aikaa, lämpötiloja kuin jännitteitä vastaan. Tämä tarkoittaa, että miljardista sirusta viisi voidaan ehkä avata. Käytännössä suoja on murtamaton.

Lisätietoa löytyy Maximin sivuilta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template