JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Tutkimusten mukaan kyberrikollisuus kasvaa vuositasolla 6 biljoonan dollarin liiketoiminnaksi vuoteen 2021 mennessä. Silti suunnittelujen turvallisuutta mietitään vasta jälkikäteen. Maxim Integrated on estellyt ratkaisun, joka suojaa laitteen täysin varmasti hakkerointia ja IP-vrkauksia vastaan.

Kyse on DS28E38 DeepCover -piiristä. Siinä salaus perustuu MOSFET-piirin valmistuksessa syntyviin fyysisiin, satunnaisiin ominaisuuksiin. Kun salausavainta tarvitaan, se generoidaan näiden satunnaisten ominaisuuksia avulla. Kun avainta ei enää tarvita, se katoaa.

Tätä kutsutaan PUF-tekniikaksi (physically unclonable function). Käytännössä salauspiirillä ei ole mitään avainta, mikä voitaisiin kloonata salauksen purkua varten. Samalla katoaa tarve monimutkaiselle salausavainten hallintajärjestelmälle.

Maxim lupaa DS28E38-piirille 5ppb-tasoisen varmuuden niin aikaa, lämpötiloja kuin jännitteitä vastaan. Tämä tarkoittaa, että miljardista sirusta viisi voidaan ehkä avata. Käytännössä suoja on murtamaton.

Lisätietoa löytyy Maximin sivuilta.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Älykkäämpi Bluetooth liittää miljardit laitteet verkkoon

IoT-laitteiden pitää olla kiinni verkossa jatkuvasti. Lisäksi niiden pitää kuluttaa mahdollisimman vähän energiaa. Tämä onnistuu Bluetooth Smartilla.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template