JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tutkimusten mukaan kyberrikollisuus kasvaa vuositasolla 6 biljoonan dollarin liiketoiminnaksi vuoteen 2021 mennessä. Silti suunnittelujen turvallisuutta mietitään vasta jälkikäteen. Maxim Integrated on estellyt ratkaisun, joka suojaa laitteen täysin varmasti hakkerointia ja IP-vrkauksia vastaan.

Kyse on DS28E38 DeepCover -piiristä. Siinä salaus perustuu MOSFET-piirin valmistuksessa syntyviin fyysisiin, satunnaisiin ominaisuuksiin. Kun salausavainta tarvitaan, se generoidaan näiden satunnaisten ominaisuuksia avulla. Kun avainta ei enää tarvita, se katoaa.

Tätä kutsutaan PUF-tekniikaksi (physically unclonable function). Käytännössä salauspiirillä ei ole mitään avainta, mikä voitaisiin kloonata salauksen purkua varten. Samalla katoaa tarve monimutkaiselle salausavainten hallintajärjestelmälle.

Maxim lupaa DS28E38-piirille 5ppb-tasoisen varmuuden niin aikaa, lämpötiloja kuin jännitteitä vastaan. Tämä tarkoittaa, että miljardista sirusta viisi voidaan ehkä avata. Käytännössä suoja on murtamaton.

Lisätietoa löytyy Maximin sivuilta.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template