JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Yhdysvaltain maanteiden turvallisuutta valvova viranomainen NTSB (National Transportation Safety Board) on julkistanut alustavan raporttinsa Über-robottiauton kuolemaan johtaneesta kolarista Arizonan Tempessä. Tutkimusten mukaan auton alle jäänyt nainen ylitti moottoritietä pimeässä, oli pukeutunut tummiin vaatteisiin ja hänen verestään löytyi jäämiä metamfetamiinista ja marihuanasta.

Tutkimusten mukaan polkupyörää taluttanut nainen ei katsonut Über-Volvoon ennen kuin juuri ennen törmäystä. NTSB:n mukaan testiajoneuvo oli varustettu etu- ja takakameroilla, tutkilla, LiDareilla, navigointiantureilla sekä prosessointi ja tallennusyksiköllä. Lisäksi autossa oli monia Volvon normaaleja turvaratkaisuja kuten törmäyksenestojärjestelmä. Volvon omat toiminnot otetaan testiautossa pois käytöstä vain, kun auto siirtyy tietokoneen hallintaan.

Raportin mukaan autoa ohjanneen järjestelmän data paljastaa, että auton tutka ja LiDar-järjestelmät havaitsivat naisen kuusi sekuntia ennen törmäystä, kun Volvo liikkui 43 mailin tuntinopeudella (69 km/h). Järjestelmä luokitteli naisen tunnistamattomaksi ajoneuvoksi ja sen jälkeen polkupyöräksi, jolla oli useita oletettuja kulkureittejä.

1,3 sekuntia ennen törmäystä Über-Volvon järjestelmä määritteli, että törmäyksen välttämiseksi vaaditaan hätäjarrutus. Überin mukaan hätäjarrutus ei ole mahdollista, kun auto on tietokoneen ohjauksessa, koska tällä halutaan estää epäloogisia ajoliikkeitä. Tarkoitus on, että auton kuljettaja puuttuu tällöin peliin ja toimii tilanteen edellyttämällä tavalla. Järjestelmää ei ole suunniteltu varoittamaan kuljettajaa.

Datan perusteella autossa mukana ollut operaattori tarttui rattiin ja ryhtyi jarruttamaan alle sekunnin päässä törmäyksestä. Naisoperaattori sanoi, ettei hänen mukaan olleet kaksi älypuhelinta olleet käytössä tapauksen sattuessa. Kaikki robottiajojärjestelmät toimivat tilanteessa normaalisti, eikä järjestelmä antanut ulos mitään vikadiagnostiikkaa.

Koska Volvo ei saanut hätäjarruttaa itse, se törmäsi naiseen 39 mailin tuntinopeudella (lähes 63 km/h) kohtalokkain seurauksin.

NTSB:n alustava raportti ei ota mitään kantaa kolarin syyllisyyskysymyksiin.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template