JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Maailman kulkee hitaasti kohti täysin digitaalista rahajärjestelmää ja kryptovaluutoilla on tässä kehityksessä oma tärkeä roolinsa. GlobalData-niminen yritys muistuttaa, että moni kryptovaluuttaan liitetty väite ei pidä paikkaansa.

Tutkimuksessaan ”Cryptocurrencies – Thematic Research” GlobalData sanoo, että vaikka lohkoketjut ja DLT-tekniikat (Distributed Ledger Technologies) ovat tärkeässä roolissa finanssijärjestelmien modernisoinnissa, ajatu että lohkoketjut itsessään toivat valtavia säästöjä, on mielikuvitusta.

- Monet kryptovaluuttojen puolestapuhujien väitteistä eivät ole totta. Väitetään, että kryptovaluutta nopeuttaa rahaliikennettä, poistaa välikädet kaupanteosta ja on ilmaista, mutta mikään näistä ei pidä paikkaansa, sanoo GlobalDatan analyytikko Gary Barnett.

Kryptovaluuttakaupat eivät ole ilmaisia. Huipussaan bitcoin-transaktion hinta ylitti 50 dollaria, mikä ei oikein hyvin toimi yhteen 25 dollarin ruokaostosten kanssa. Vaikka ostamisen hinta on noin yksi dollari, kun verkossa ei ole kuormitusta, summa kasvaa väistämättä kun volyymit taas nousevat.

Edelleenkään yhtään kryptovaluutta ei hyväksytä ja vaihdeta laajasti. Kryptovaluuttaa hyväksyvien liikkeiden määrä on erittäin pieni ja ne hyväksyvät yrityksetkin raportoivat erittäin pieniä ostovolyymejä, kun kryptovaluuttakauppaa verrataan muihin ostomuotoihin.

Iso ongelma on sekin, etteivät kryptovaluutat voi skaalautua. Visa-järjestelmä voi tukea 24000 transaktiota sekunnissa. Bitcoinissa on vaikea päästä yli 10 transaktioon sekunnissa. Ainoa lähellekään Visan lukemia pääsevä kryptovaluutta on Ripple, GlobalData korostaa.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template