JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Maailman kulkee hitaasti kohti täysin digitaalista rahajärjestelmää ja kryptovaluutoilla on tässä kehityksessä oma tärkeä roolinsa. GlobalData-niminen yritys muistuttaa, että moni kryptovaluuttaan liitetty väite ei pidä paikkaansa.

Tutkimuksessaan ”Cryptocurrencies – Thematic Research” GlobalData sanoo, että vaikka lohkoketjut ja DLT-tekniikat (Distributed Ledger Technologies) ovat tärkeässä roolissa finanssijärjestelmien modernisoinnissa, ajatu että lohkoketjut itsessään toivat valtavia säästöjä, on mielikuvitusta.

- Monet kryptovaluuttojen puolestapuhujien väitteistä eivät ole totta. Väitetään, että kryptovaluutta nopeuttaa rahaliikennettä, poistaa välikädet kaupanteosta ja on ilmaista, mutta mikään näistä ei pidä paikkaansa, sanoo GlobalDatan analyytikko Gary Barnett.

Kryptovaluuttakaupat eivät ole ilmaisia. Huipussaan bitcoin-transaktion hinta ylitti 50 dollaria, mikä ei oikein hyvin toimi yhteen 25 dollarin ruokaostosten kanssa. Vaikka ostamisen hinta on noin yksi dollari, kun verkossa ei ole kuormitusta, summa kasvaa väistämättä kun volyymit taas nousevat.

Edelleenkään yhtään kryptovaluutta ei hyväksytä ja vaihdeta laajasti. Kryptovaluuttaa hyväksyvien liikkeiden määrä on erittäin pieni ja ne hyväksyvät yrityksetkin raportoivat erittäin pieniä ostovolyymejä, kun kryptovaluuttakauppaa verrataan muihin ostomuotoihin.

Iso ongelma on sekin, etteivät kryptovaluutat voi skaalautua. Visa-järjestelmä voi tukea 24000 transaktiota sekunnissa. Bitcoinissa on vaikea päästä yli 10 transaktioon sekunnissa. Ainoa lähellekään Visan lukemia pääsevä kryptovaluutta on Ripple, GlobalData korostaa.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2