JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Teollisen internetin tietoturvaan uudessa strategiassaan keskittyvä Nixu julkisti tuloslukunsa vuoden ensimmäiseltä puoliskolta. Liikevaihto kasvoi hyvää vauhtia, mutta tulos painui kansainvälistymisen ja listautumisen takia reilusti tappiolle.

Nixun liikevaihto oli tammi-kesäkuussa 19,5 miljoonaa euroa. Liiketulos oli reilun miljoona euroa pakkasen puolella. Vielä vuotta aiemmin yhtiö teki 415 tuhannen euron positiivisen liiketuloksen.

Toimitusjohtaja Petri Kairisen mukaan yritys on vuoden 2014 jälkeen kasvattanut liikevaihtonsa kolminkertaiseksi. - Kasvamisen ohella listautuminen ja sen mukanaan tuoma kansainvälinen uskottavuus antavat meille mahdollisuuden kisata paljon isommista sopimuksista ja asiakkuuksista kuin aiemmin.

Kairisen mukaan tämä näkyy jo nyt. Nixu solmi kevään mittaan useita merkittäviä kyberturvakumppanuussopimuksia isojen kansainvälisten asiakkaiden kanssa. Merkittävimpänä näistä 15 miljoonan euron puitesopimus, joka allekirjoitettiin heinäkuussa.

Orgaaniseksi katvuksi Nixu määritteli alkuvuonna 17 prosenttia. Yhtiön mukaan asiakkaiden tarpeet kyberturvan alueella kasvavat edelleen voimakkaasti.

- Tulevaisuudessa yhä isompi osa työstämme tähtää asiakkaidemme digitaalisen liiketoiminnan turvaamiseen. Erityisesti teollisen internetin IoT-toteutukset ja digitaalisen identiteetin laajentunut käyttö edellyttävät hyvin toteutettua kyberturvallisuutta, Kairinen toteaa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template