JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Teollisen internetin tietoturvaan uudessa strategiassaan keskittyvä Nixu julkisti tuloslukunsa vuoden ensimmäiseltä puoliskolta. Liikevaihto kasvoi hyvää vauhtia, mutta tulos painui kansainvälistymisen ja listautumisen takia reilusti tappiolle.

Nixun liikevaihto oli tammi-kesäkuussa 19,5 miljoonaa euroa. Liiketulos oli reilun miljoona euroa pakkasen puolella. Vielä vuotta aiemmin yhtiö teki 415 tuhannen euron positiivisen liiketuloksen.

Toimitusjohtaja Petri Kairisen mukaan yritys on vuoden 2014 jälkeen kasvattanut liikevaihtonsa kolminkertaiseksi. - Kasvamisen ohella listautuminen ja sen mukanaan tuoma kansainvälinen uskottavuus antavat meille mahdollisuuden kisata paljon isommista sopimuksista ja asiakkuuksista kuin aiemmin.

Kairisen mukaan tämä näkyy jo nyt. Nixu solmi kevään mittaan useita merkittäviä kyberturvakumppanuussopimuksia isojen kansainvälisten asiakkaiden kanssa. Merkittävimpänä näistä 15 miljoonan euron puitesopimus, joka allekirjoitettiin heinäkuussa.

Orgaaniseksi katvuksi Nixu määritteli alkuvuonna 17 prosenttia. Yhtiön mukaan asiakkaiden tarpeet kyberturvan alueella kasvavat edelleen voimakkaasti.

- Tulevaisuudessa yhä isompi osa työstämme tähtää asiakkaidemme digitaalisen liiketoiminnan turvaamiseen. Erityisesti teollisen internetin IoT-toteutukset ja digitaalisen identiteetin laajentunut käyttö edellyttävät hyvin toteutettua kyberturvallisuutta, Kairinen toteaa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template