logotypen
 
 

IN FOCUS

Suojaa datasi kunnolla

SSD-levyt tarjoavat luontaisesti korkean luotettavuuden kaikentyyppisiin sovelluksiin, aina aloitustason kuluttajalaitteista kriittisiin järjestelmiin. Asianmukaiset tietosuojamekanismit voivat maksimoida levyn käyttöiän toteuttamalla ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä tarpeen mukaan, kertoo Silicon Motion artikkelissaan.

Lue lisää...
" "

Lopulta kaikki laitteet yhdistetään internetiin. Tämä edellyttää usein sekä prosessointitehoa että alhaista virrankulutusta lepotilassa. Cypressin PSoC 6 -piiri vastaa moneen haasteeseen.

Artikkelin on kirjoittanut Cypress Semiconductorin markkinointijohtaja Jim Davis.

Esineiden internetin lupaus on yhdistää – lopulta – kaikki internetiin. tämä lupaus on jo toteutumassa esimerkiksi älykkäinä katuvaloina, jotka mittaavat katutason ilmanlaatua 24/7-periaatteella tai älykelloina, jotka monitoroivat kuntoa ja terveyttä toiminnoilla, jotka lataavat fysiologista dataa älypuhelimen internetyhteyden välityksellä. Liitettävyys tulee ilman muuta laajenemaan niin, että jonakin päivänä myös laitteet, jotka eivät ole elektroniikkalaitteita kuten kupit, sateenvarjot tai ovilukot saavat oman internet-yhteytensä.

Monet IoT-tekniikan ideat tuntuvat venyttävän laitevalmistajien kykyjä ja kuluttajien maksuhalukkuutta äärimmilleen. Toisaalta älykkäät katuvalot ja älykellot tarjoavat jo huikeita, aitoja arvoja; ilmanlaatua kuvaava data informoi liikenteen hallintajärjestelmiä ja auttavat sydän- tai keuhkosairauksista kärsiviä välttämään vaarallisia ympäristöjä. Samoin älykellon tuottama syke- tai veren happitasodata voi auttaa lääkäreitä tekemään parempia diagnooseja tai varoittamaan potilaita esimerkiksi sydänkohtauksen kasvaneesta riskistä.

Näillä ja monilla muilla IoT-sovelluksilla on monia samoja piirteitä:

  • tarve useille anturiliitännöille, signaalinprosessoinnille ja datan prosessoinnille
  • datan lähettäminen purskeina yhdyskäytävään, reitittimeen tai muuhun laitteeseen, joka on yhteydessä internetiin
  • usein turvataan vain pieneen paristoon virranlähteenä tai jopa kerätään energiaa ympäristöstä. Energiaa voidaan kerätä eri lähteistä: radioaalloista, ympäröivästä valosta, lämpötilan muutoksista ja liikkeestä. Energian generointipiiri voi sisältää pienen lisäpariston, johon kerättyä energiaa varastoidaan. Kaikki nämä järjestelmät edellyttävät, että isäntäjärjestelmä kuluttaa erittäin vähän energiaa.

Tämä on uusi ja vaativa kokonaisuus vaatimuksia. Tässä artikkelissa tutkitaan kompromisseja tehonkulutuksen ja suorituskyvyn välillä, jotka ovat tyypillisiä tämän hetken mikro-ohjainperheille. Kuvaamme myös innovaatioita piiriarkkitehtuureissa ja valmistuksessa, jotka mahdollistavat uuden sukupolven aina päällä olevat IoT-laitteet.

Alhainen virrankulutus vai korkea suorituskyky?

Aiemmin mikro-ohjainvalmistajat saivat OEM-asiakkailta vaatimukset laitteille, jotka priorisoivat joko erittäin pientä tehonkulutusta tai pystyivät erittäin tehokkaaseen datan prosessointiin. Cypressin PSoC 4 -sarjan kaltaiset Arm Cortex M0-ytimeen perustuvat järjestelmäpiirit tarjosivat erittäin alhaista tehonkulutusta, joka sopi hyvin paristokäyttöisiin laitteisiin. Niiden suorituskyky ei kuitenkaan riittänyt käsittelemään useista antureista tulevia signaaleita ja hallitsemaan samalla yhteyksiä lyhyen kantaman radioilla kuten Bluetooth Low Energy tai WiFi.

Toisaalta yksiytimiseen Arm Cortex-M4- tai Cortex-M7-prosessoriin perustuvat ohjaimet tuovat enemmän suorituskykyä, mutta niiden tehonkulutuslukemat (µA/MHz) estävät niiden käytön pienillä tehonlähteillä. Tämän päivän mikro-ohjaimet valmistetaan yleensä 65 nanometrin prosessissa, mutta uudet innovaatiot valmistustekniikassa, kuten Cypressin ja UMC:n yhteistyö erittäin vähävirtaisessa 40 nanometrin prosessissa, voi tuoda merkittävän pienennyksen aktiivitilan tehonkulutukseen näissä sovelluksissa.

Lisäksi useimmat paljon tehoa kuluttavat suuren suorityskyvyn laitteet eivät kykene jatkuvaan datan prosessointiin ja lähetykseen, koska niissä on vain yksi prosessoriydin. Vaikka yksi ydin voi pitää yllä langatonta linkkiä tai käsitell anturisyötteitä, se ei voi tehdä niin samanaikaisesti. Yksiytimisen arkkitehtuurin käyttäminen edellyttää, että suunnittelija hyväksyy sen, että kun dataa käsitellään, yhteys katkeaa.

MCU:n ulkopuolella moni suurta prosessointitehoa tarvitsevaa sovellusta kehittävällä suunnittelijalla on kokemusta sovellusprosessoreista, jotka perustuvat Raspberry Pi -kortteihin tai vastaaviin protoalustoihin. Näissä kompromissi suorityskyvyn ja tehonkulutuksen välillä on vieläkin kivuliaampi kuin Cortex-M-pohjaisissa mikro-ohjaimissa. Ja joka tapauksessa sovellusprosessorien korkea yksikköhinta tekee siitä huonosti sopivan useimpiin sulautettuun ja IoT-laitesuunnitteluun.

Ennen IoT:tä rakennetut mikro-ohjaimet soveltuvat huonosti IoT-sovellusten vaatimuksiin. Sen sijaan tarvitaan uusi lähestymistapa mikro-ohjainsuunnitteluun, joka sovittaa yhteen jatkuvan prosessoinnin suurilla nopeuksilla ja alhaisen tehonkulutuksen, joka tukee toimintaa paristovirralla tai jopa ilman paristoa.

Arkkitehtuuri uusiin vaatimuksiin

Jokaisella mikro-ohjainvalmistajalla on oma lähestymistapansa MCU:n ”uudelleekeksimiseen” IoT-vaatimuksia varten. Cypressin tapauksessa tämä lähestymistapa perustuu pitkäaikaisiin vahvuuksiin:

  • Cypress on suunnitellut ja valmistanut nopeita SRAM-pohjaisia piirejä yli kolmen vuosikymmenen ajan ja sillä on uniikki osaaminen transistorisuunnittelussa ja kiekkotuotannossa edistyneissä valmistusprosesseissa
  • Pitkälle konfiguroitava mikro-ohjainten PSoC-perhe on rakennettu ohjelmoitavaksi sekä digitaalisen että analogisessa osassaan, mikä antaa käyttäjälle valtavasti joustavuutta anturihubin ja signaalinprosessoinnin toteutukseen

Nämä Cypressin luontaiset vahvuudet on otettu käyttöön uuden PSoC 6 -ohjainperheen kehityksessä. Kyse on erityisesti IoT:tä varten kehitetystä mikro-ohjaimesta. Ensimmäinen ominaisuus, joka nostaa PSoC 6:n esiin uudentyyppisenä IoT-ohjainpiirinä on sen kaksiydinarkkitehtuuri: siinä on sekä tehokas Arm Cortex-M4 -ydin että erittäin vähävirtainen Cortex-M0+-ydin (ks kuva 1). Tämä arkkitehtuuri palvelee kahta tärkeää tehtävää. Ensinnäkin se mahdollistaa kahden erillisen toiminnon yhtäaikaisen ajamisen. Sovellus, joka edellyttää jatkuvaa verkkoyhteyttä ja datan lähettämistä voi jakaa nämä tehtävät vähävirtaiselle Cortex-M0+-ytimelle, ja Cortex-M4-ydin voi suorittaa laskentaintensiivisempiä toimintoja ja satunnaisia anturihubitehtäviä ja digitaalista suodattamista.

 

Kuva 1: PSoC 6:n kaksiydinarkkitehtuurissa molemmat ytimet jakavat oheislaitteet yhteisen oheislaiteväylän kautta.

Kaksiytiminen arkkitehtuuri tuo myös selvää säästöä tehonkulutukseen. Jatkuvat toiminnot, jotka eivät ole kovin laskentaintensiivisiä, voidaan jakaa ultravähävirtaiselle Cortex-M0+-ytimelle, jolloin Cortex-M4-ydin voidaan jättää pitkiksi ajoiksi Sleep-tilaan. Sen täytyy vain herätä ajoittain suorittamaan satunnaisia prosessori-intensiivisiä tehtäviä. Tämä toimintoja jakaminen helpottaa, kun prosessori osaa herätä Sleep-tilasta erittäin nopeasti: piiriltä vie vain 10 mikrosekuntia nousta Sleep-tilasta aktiivitilaan. Perinteisissä mikro-ohjaimissa käynnistysaika mitataan normaalisti millisekunteina mikrosekuntien sijaan.

Edistyneellä prosessilla alhaiseen tehonkulutukseen

Toinen alhaisen tehonkulutuksen innovaatio PSoC 6 -piireissä on sen valmistusprosessi. Piiri valmistetaan 40 nanometrin viivanleveydellä, mikä tuo ison edun aktiivitilan tehonkulutuksessa verrattuna 65 nanometrin prosessiin, jossa useimmat mikro-ohjaimet tällä hetkellä valmistetaan. Ero on merkittävä: PSoC 6:n Arm Cortex-M4 -ydin, jonka maksimikellotaajuus on 150 megahertsiä, kuluttaa aktiivitilassa virtaa 22 mikroampeeria megahertsiä kohti 0,9 voltin käyttöjännitteellä. Seuraavaksi vähävirtaisin Cortex-M4-pohjainen mikro-ohjain markkinoille vie neljä kertaa yhtä paljon virtaa aktiivitilassa. Useimmat ohjaimet kuluttavat vielä paljon tätä enemmän.

On hyvin tiedossa, että kun viivanleveys piisirulla kutistuu, vuotovirralla on taipumus kasvaa. Aikaisemmin tämä johti ongelmiin, joissa horrostilan (Hibernate) virrankulutus oli korkea edistyneemmissä prosesseissa. Tässä Cypress on hyödyntänyt pitkäaikaista kokemustaan vähävirtaisten piirien suunnittelussa: omalla SONOS-metodologiallaan se on saavuttanut niin alhaisen vuotovirran, että se on useimmissa sovelluksissa merkityksetön. Horrostilassa PSoC 6 -piirin vuotovirta on niinkin alhainen kuin 500 nanoampeeria.

Edistyneitä tehonsäästötoimintoja

PSoC 6 saa luontaisen alhaisen tehonkulutuksensa konfiguroitavan DVFS- eli dynaamisen jännitteen ja taajuuden skaalauksen (Dynamic Voltage and Frequency Scaling) ansiosta. Tämä on edistynyt ominaisuus, joka yleensä löytyy mikro-ohjainten sijaan sovellusprosessoreista. DVFS:n ansiosta suunnittelija voi konfiguroida ohjausmalleja, alentavat piirin toimintataajuutta ja jännitettä, kun prosessointitaakka on suhteellisen alhainen. Kun DVFS on otettu käyttöön, PSoC 6 -piiri voi toimia tehotasoilla, jotka ovat jopa alhaisempia kuin datalehdissä määritellyt tasot.

Tuotteen dokumentaatio ei tietenkään koskaan kerro piirin suorituskyvystä koko totuutta tosielämän sovelluksessa. Paras testi suorituskyvylle on laitteen ajaminen aidossa sovelluksessa. Tässäkin kohtaa Cypress tarjoaa käyttäjälle keinon optimoida tehonkulutusta. PSoC 6 BLE Pioneer Kit on täysinvarusteltu evaluointijärjestelmä, jonka mukana toimitetaan E-ink-näyttöpaneeli. Kyse on erittäin vähän tehoa kuluttavasta näyttötekniikasta, jota käytetään esimerkiksi Amazon Kindlen kaltaisissa sovelluksissa (ks kuva 2). Suunnittelijat voivat kokeilla sen avulla, kuina vähän heidän sovelluksensa kuluttaa tehoa, kun sitä ajetaan graafisella käyttöliittymällä.

 

Kuva 2: PSoC 6 BLE Pioneer Kit -pakettiin sisältyy E-ink -näyttöpaneeli.

PSoC 6 -piirin tehoasetusten optimointia varten Cypress on sisällyttänyt BLE Pioneer Kit -kortille myös PSoC 5LP -ohjaimen, jonka avulla kortti ohjelmoidaan ja debugataan. PSoC 5LP -piirille on integroitu 20-bittinen AD-muunnin, ja tällä voidaan mitata PSoC 6:n kuluttava virta reaaliajassa nanoampeerien tarkkuudella ilman, että korttia tarvitsee liittää kalliisiin ulkoisiin tehomittareihin.

Vähävirtaisen IoT-suunnittelun aloittaminen

Pioneer Kit on paras ja käytännöllisin tapa tutkia PSoC 6 -piirin mahdollisuuksia vastata sovellusten alhaisen tehonkulutuksen vaatimuksiin. Kortin käyttäjien kannattaa rekisteröityä PSoC 6 Early Adopter Community -yhteisön sivuille, josta löytyy valtava määrä suunnitteluresursseja, mukaan lukien sovellusohjeita, parhaiden käytäntöjen ohjeita ja keskustelufoorumi jäsenten kysymyksille.

Lisäksi PSOC 6:a tuetaan muiden 32-bittisten PSoC-tuotteiden tavoin integroidulla PSoC Creator -kehitysympäristöllä, joka tuo intuitiivisen ja nopean tavan konfiguroida PSoC 6:n ohjelmoitavat komponentit ja kirjoittaa sovelluskoodia. PSoC 6 -suunnittelua voi tehdä myös kolmansien osapuolten työkaluilla kuten IAR Embedded Workbenchissä.

MORE NEWS

Kännykkämarkkina kasvoi vain 3 prosenttia alkuvuonna

Älypuhelinmarkkinoiden globaali kasvu jäi vaatimattomaksi vuoden 2025 ensimmäisellä neljänneksellä, kertoo tutkimusyhtiö Counterpoint Research tuoreessa raportissaan. Markkinatulot nousivat vain 3 prosenttia vuoden takaisesta, mikä vastaa kasvua myös toimitusmäärissä.

Uuden polven SiC-tekniikka kutistaa sähköauton invertterin

Infineon esittelee tehoelektroniikan PCIM-messuilla Nürnbergissä uraauurtavan piikarbidikomponentin, joka tehostaa sähköautojen vetojärjestelmiä – pienemmät, kevyemmät ja energiatehokkaammat invertterit ovat askeleen lähempänä.

Nokian privaattiverkko seuraa jatkossa Maerskin rahtilaivoja

Nokia on solminut merkittävän sopimuksen tanskalaisen logistiikkajätti Maerskin kanssa toimittaakseen privaattiverkkoratkaisunsa yhtiön 450 rahtialukseen. Kyseessä on osa Maerskin uutta IoT-alustaa, OneWirelessia, jonka tavoitteena on parantaa reaaliaikaista rahtiseurantaa, toimitusketjun näkyvyyttä ja operatiivista tehokkuutta.

Piinanolanka-akku siirtyy vihdoin tuotantoon

Kalifornialainen vuonna 2008 perustettu Amprius Technologies on valmis siirtymään sarjatuotantoon uudenlaisen akkukenno­tekniikkansa kanssa. Yhtiön "Sicore"-niminen kenno käyttää pii-nanopilareihin perustuvaa anoditeknologiaa ja saavuttaa huipputason energiatiheyden: 450 Wh/kg painon mukaan ja 950 Wh/l tilavuuden mukaan.

6G vaatii uutta radiotaajuussuunnittelua

Suomalaiset huippuyritykset ja tutkimuslaitokset ovat yhdistäneet voimansa uuden sukupolven mobiiliverkkojen kehittämiseksi. Oulun yliopiston vetämä RF ECO3 -hanke tähtää tulevaisuuden 6G-teknologian kriittiseen osa-alueeseen: tehokkaampaan ja kestävämpään radiotaajuussuunnitteluun.

Yksinkertainen ratkaisu kasvattaa sähköauton akun eliniän jopa 19-kertaiseksi

Korelaisten POSTECHin (Pohang University of Science and Technology) ja Sungkyunkwanin yliopiston tutkijat ovat löytäneet uuden tavan pidentää sähköautojen litiumioniakkujen käyttöikää jopa 19-kertaiseksi – ilman uusia materiaaleja tai teknologioita. Ratkaisu on yksinkertainen: siinä pitää välttää akun täydellistä tyhjentämistä.

GaN tekee moottorinohjauksesta tehokkaampaa

GaN-teknologian edelläkävijä Navitas Semiconductor on julkistanut uuden GaNSense Motor Drive IC -piirisarjan, joka mullistaa moottorinohjauksen tehokkuuden ja integraation. Uusi ratkaisu yhdistää kaksi galliumnitridi-FET-transistoria (GaN FET), ohjauksen, suojaukset ja virranmittauksen yhteen, täysin integroituun piiriin.

DigiKey alkaa myymään vakiotyökaluja

DigiKey on lanseerannut oman, yksinoikeudella myytävän tuotesarjansa nimeltä DigiKey Standard. Uusi vakiokomponenttien valikoima koostuu sähkö- ja elektroniikkasuunnittelun perustyökaluista ja tarvikkeista, jotka ovat heti saatavilla nopeaan toimitukseen.

Kuutiosentin kokoinen projektori AR-laseihin

Itävaltalainen teknologiayhtiö TriLite tuo markkinoille uuden, vallankumouksellisen Trixel 3 Cube -projektorin, joka esitellään ensi kertaa yleisölle Display Week 2025 -tapahtumassa San Josessa, Kaliforniassa. Trixel 3 Cube on maailman pienin ja kevyin laserkeilaukseen perustuva projektionäyttö.

Lightning-liitäntä katosi Suomesta

Älypuhelinmarkkina Suomessa on käännekohdassa, kun sekä kuluttajakäyttäytyminen että uusi EU-lainsäädäntö muovaavat sitä nopeassa tahdissa. Vuoden 2025 ensimmäisellä neljänneksellä puhelinten ja oheislaitteiden myynti laski kappalemäärissä 1,1 %, mutta myynti euroissa nousi 2,7 prosenttia verrattuna edellisvuoden vastaavaan aikaan.

200 miljoonan käyttäjän avoin ODF täyttää 20 vuotta

Open Document Format (ODF), maailman ainoa laajasti käytetty avoin standardi toimistodokumenteille, on täyttänyt 20 vuotta OASIS-järjestön virallisena standardina. Yli 200 miljoonaa käyttäjää turvautuu ODF:ään arjessaan.

Realme näyttää, että kännykkäakuissa on paljon kehitettävää

Älypuhelinvalmistaja realme julkaisee ensi viikolla uudet realme 14 5G- ja realme 14T -mallit, jotka nostavat erityisesti akunkeston uudelle tasolle. Uutuusmallit on suunniteltu tarjoamaan poikkeuksellisen pitkän käyttöajan, ja ne haastavat kilpailijat keskiluokan älypuhelinmarkkinoilla.

EU:n Chips Act saa kovaa kritiikkiä: tavoitteet epärealistisia

Euroopan tilintarkastustuomioistuin on esittänyt voimakasta kritiikkiä EU:n puolijohdestrategiaa, eli niin sanottua Chips Actia, kohtaan. Tuoreessa raportissaan tuomioistuin toteaa, että ohjelman keskeinen tavoite – nostaa EU:n osuus kehittyneiden ja energiatehokkaiden puolijohteiden maailmanlaajuisesta tuotannosta 20 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä – on nykymenolla saavuttamattomissa.

C++ sopii piirien suunnitteluun, mutta ei aina

Diplomi-insinööri Sakari Lahden tuore väitöskirjatutkimus Tampereen yliopistosta osoittaa, että korkean tason synteesi voi jopa puolittaa piirien kehitystyöhön kuluvan ajan verrattuna manuaaliseen RTL-suunnitteluun. Erityisesti FPGA-pohjaisissa projekteissa HLS tarjoaa huomattavan tuottavuushyödyn, kun aikaa vievät mikroarkkitehtuurin yksityiskohdat jätetään automaattisen työkalun huoleksi.

Uudenlainen valoanturi kiihdyttää optisen datansiirron nopeuden jopa 10-kertaiseksi

Elektroniikka- ja materiaaliteknologiayhtiö TDK on esitellyt vallankumouksellisen uuden valoanturin, joka lupaa kiihdyttää optisen datansiirron nopeuden jopa kymmenkertaiseksi nykyisiin teknologioihin verrattuna. Kyseessä on Spin Photo Detector – niminen muunnoselementti, joka yhdistää optiikan, elektroniikan ja magneettisuuden täysin uudella tavalla.

Tämän piti olla melkein mahdotonta – Wi-Fi 7 tulee IoT-käyttöön

Synaptics on rikkonut odotuksia tuomalla Wi-Fi 7 -teknologian kevyisiin ja vähävirtaisiin IoT-laitteisiin. Yhtiön uusi Veros-sarjan piiri tarjoaa huippunopeuden, matalan latenssin ja monipuolisen yhdistettävyyden, mikä avaa uusia mahdollisuuksia älylaitteille.

Uusi eSIM tulee Telenorin IoT-verkkoon

Telenor IoT ottaa käyttöön uuden sukupolven SGP.32-eSIM-standardin syksyllä 2025, vahvistaen asemaansa edelläkävijänä teollisen IoT-yhteyksien hallinnassa. Uusi standardi tuo merkittäviä parannuksia skaalautuvuuteen, hallinnan helppouteen ja energiankulutuksen optimointiin verrattuna aiempiin eSIM-ratkaisuihin.

Olisiko UWB parempi kuulokkeisiin kuin Bluetooth?

UWB-teknologia, joka lähettää dataa nopeina purskeina erittäin laajalla taajuusalueella (3,1–10,6 GHz), tarjoaa useita etuja perinteiseen Bluetoothiin verrattuna. Siinä missä Bluetoothin parhaatkin koodekit, kuten aptX Lossless ja LDAC, jäävät 1–1,2 megabitin sekuntinopeuksiin, UWB voi teoriassa tarjota yli 100 Mbps siirtonopeuden jopa 10 metrin säteellä.

Click-lisäkortti tarkkaan moottorinohjaukseen

MIKROE on julkaissut uuden Power Step 2 Click -lisäkortin, joka tuo erittäin tarkan ja tehokkaan moottorinohjauksen osaksi mikroBUS-ekosysteemiä. Uutuus sopii vaativiin sovelluksiin, kuten robotiikkaan, lääkintälaitteisiin, antennien suuntaukseen sekä turvajärjestelmiin.

​Intelin uusi pomo laittaa tuulemaan – joka viides saa lähteä

Intel on ilmoittanut suunnittelevansa vähentävänsä jopa yli 20 prosenttia henkilöstöstään. San Francisco Chroniclen raportoimat vähennyksen olisivat samalla yhtiön historian suurin irtisanomisaalto.

Rekoistakin pitää tulla hiilivapaita

Maantiekuljetukset ovat elintärkeitä talouselämälle. Kuorma-autoilla kuljetetaan ruokaa, tarvikkeita, materiaaleja ja monia muita tavaroita mihin tahansa paikkaan. Vaikka keskiraskaiden ja raskaiden kuorma-autojen osuus maailman ajoneuvoista on vain neljä prosenttia, niiden osuus tieliikenteen hiilidioksidipäästöistä on 40 prosenttia, tehden niistä kasvihuonekaasupäästöjen päälähteen, joka on otettava huomioon pyrittäessä kohti hiilivapautta.

Lue lisää...

Kovaa käyttöä kestävät koneet voi ostaa palveluna

Kenttätyö vaatii kovia koneita – ja nyt ne saa palveluna. Panasonicin uusi Toughbook Mobile-IT As-A-Service (MaaS) -ratkaisu mullistaa tavan, jolla liikkuvaa työtä tukevat laitteet ja IT-palvelut hankitaan ja hallitaan. Ei enää isoja kertahankintoja, pitkiä IT-projekteja tai laitteiden elinkaaren miettimistä – nyt saat kaiken tarvittavan helposti ja kuukausimaksulla.

Lue lisää...

 

Tule tapaamaan meitä tulevissa tapahtumissamme.
R&S-seminaareihin saat kutsukirjeet ja uutiskirjeet suoraan sähköpostiisi, kun rekisteröidyt sivuillamme.
 
R&S -seminaari: 6G
Oulussa 13.5.2025 (rekisteröidy)
Espoossa 14.5.2025 (rekisteröidy)
 
R&S -seminaari: Calibration
Tampereella 22.5.2025 (rekisteröidy)
 
R&S -seminaari: Aerospace & Defence Testing
Tampereella 5.6.2025. Tiedustelut asiakaspalvelu@rohde-schwarz.com
 

 

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 
 
article