JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Joskus innovatiiviset ratkaisut ovat hämmästyttävän yksinkertaisia. Sellainen on itävaltalaisen ams:n kehittämä protokolla, joka mahdollistaa langattomien nappikuulokkeiden lataamisen sekä datansiirron lataustelineen ja nappien välillä yhdellä 2-johtimisella yhteydellä. Tämä helpottaa nappien hankalaa mekaanista suunnittelua.

Liitäntätekniikka on nimeltään POW:COM. Se joka mahdollistaa tehon (POWER) ja tietoliikenteen (COMMUNICATION) siirron langattoman nappikuulokkeen ja lataustelineen välillä. Tähän asti todellinen langaton nappikuuloke vaati jopa kuusi nastaa siirtääkseen sekä latausvirtaa että dataa lataustelineen ja korvanapin välillä, mikä hankaloitti tarpeeksi pienen korvaan sopivan napin mekaanista suunnittelua.

POW:COM-liitäntätekniikka mahdollistaa ensimmäistä kertaa yhtäaikaisen dataliikenteen 1 kilobitin sekuntinopeudella ja yli 150 milliampeerin latausvirran siirtämisen, mikä ylittää selvästi tämän päivän sovellusten tarpeen.

POW:COM-liitäntä toteutetaan AS3442-isäntäpiirillä lataustelineessä, ja AS3447-piirillä kummassakin nappikuulokkeessa. ams:n kehittämä edistynyt POW:COM-protokolla tuottaa tehonsiirron 5V jännitteellä, I2C-datayhteyden, keskeytyssignaalit ja jopa viisi GPIO-liitäntää yhdellä ainoalla johdinlinjalla kunkin AS3442-AS3447-parin yli.

POW:COM-liitännän mahdollistama datayhteys parantaa lataustelineen käyttökokemusta. Nappikuuloke voi esimerkiksi pyytää lataustelineeltä informaatiota akun tilasta ja näyttää sen mobiilisovelluksessa. POW:COM-liitännän avulla nappikuulokkeiden valmistaja voi toteuttaa myös muita hyödyllisiä toimintoja, kuten automaattinen uudelleenlataus, nappikuulokkeiden automaattinen paritus käyttäjän puhelimeen lataustelineen koteloa avattaessa, ja lisälaitteiden firmware-ohjelmiston päivitys latauksen aikana.

POW:COM-piirit AS3442- ja AS3447 ovat nyt tarjolla tuotantovolyymeinä. Jotkut nappikuulokkeiden valmistajat ovat jo alkanet tuoda ams:n POW:COM-tekniikkaa tuotteisiinsa, ja markkinoille niitä odotetaan joulukuussa, sopivasti joulun ostossesonkia ajatellen.

POW:COM-liitäntäkomponenttien evaluointikortti on ostettavissa ams:n verkkokaupassa. Näytepyyntöjä tai teknistä lisäinformaatiota varten kannattaa klikata osoitteeseen www.ams.com/Power-Communication-Interface.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template