JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Mikro-ohjaimia myydään tänä vuonna 18,6 miljardilla dollarilla. IC Insightsin mukaan kasvu pohjaa ennen kaikkea 32-bittisiin piireihin, joita valmistajat hinnoittelevat hyvin aggressiivisesti. Usein 32-bittisen saa halvemmalla kuin 8-bittisen.

Kaikkiaan mikro-ohjaimia toimitetaan laitevalmistajille tänä vuonna 30,6 miljardia kappaletta. Niitä tarvitaan sulautettuihin järjestelmiin, ohjaamaan anturijärjestelmiä ja liittämään sovellukset esineiden internetiin. Tulevina vuosina toimitusmäärät kasvavat tasaisesti niin, että vuonna 2022 valmistajat tarvitsevat jo 43,8 miljardia ohjainta.

Myös markkinoiden koko kasvaa tasaisesti. Vuonna 2022 ohjaimia myydään 23,9 miljardilla dollarilla. Samalla ohjaimen keskihinta putoaa nykyisestä 6 sentistä 55 senttiin.

Keskimäärin hinnoista katoaa lähivuosina noin 3,5 prosenttia. Tämä on noin puolta hitaammin kuin edellisenä viitenä vuotena, joten hintaeroosio on tasoittunut selvästi.

Tällä hetkellä jopa 40 prosenttia ohjainpiireistä menee älykorttisovelluksiin. Todellinen kasvun moottori löytyy kuitenkin sulautettujen sovellusten tavallisesta työhevosesta eli yleiskäyttöisestä mikro-ohjaimesta. Niitä myydään tänä vuonna jo 18,9 miljardia kappaletta, mikä on 25 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template