JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Yhä useammassa sovelluksessa käytetään fotoniikkapiirejä: lääketieteen kuvantamisessa, suurteholaskennassa ja tietenkin robottiautojen LiDar-järjestelmissä. Niiden tuominen laitteiden piirilevyille on kuitenkin hidasta ja työlästä. Mentor helpottaa nyt ongelmaa markkinoiden ensimmäisellä fotoniikkapiirien reititystyökalulla.

Työkalu on nimeltään LightSuite. Se ei perustu Siemens-konserniin kuuluvan Mentorin aiempiin EDA-työkaluihin, vaan on OpenAccess-pohjainen työkalu, jossa kuvauskielenä käytetään Pythonia. Mentorin mukaan fotoniikkaosien sijoittelu ja reititys onnistuu työkalun avulla minuuteissa, kun työ aiemmin vaati viikkoja.

Tähän asti fotoniikkasuunnittelijoiden on pitänyt käyttää analogisia, täysin kustomoituja IC-työkaluja. Komponentit on pitänyt sijoittaa piirikortilla manuaalisesti ja liittää muihin komponentteihin manuaalisesti. Tämän jälkeen suunnittelulla on tyypillisesti fyysinen verifiointi Mentorin Calibrella, joka osaa tarkistaa suunnittelusäännöt myös fotoniikkasuunnitteluista.

LightSuitessa prosessi on merkittävästi automatisoidumpi. Sekä fotoniikka- että elektroniset komponentit voidaan sijoittaa suunnitteluun automaattisesti. Suunnittelijat voivat luoda Python-skriptin, jota käytetään LightSuiten fotoniikkakääntimeen. Komponentteja voidaan myös tuoda valmiista OpenAccess-suunnittelusta.

Seuraavassa vaiheessa työkalu liittää fotoniikkakomponentit suunnitteluun taipuisilla aalto-ohjaimilla (waveguide). Sikäli kuin komponentit sisältävät myös elektronisia osia, työkalua reitittää nämä osat samanaikaisesti.

LightSuiten fotoniikkakäännin käyttää Calibre RealTime-työkalua varmistamaan, että suunnittelu ei riko suunnittelusääntöjä. Reitityksen onnistuminen minuuteissa entisten viikkojen sijaan muuttaa fotoniikkasuunnittelua radikaalisti, sillä se antaa suunnittelijoille mahdollisuuden kokeilla erilaisia vaihtoehtoja. Entisessä prosessissa tämä oli käytännössä mahdotonta.

LightSuite-työkalut tulevat tarjolle lokakuun alussa. Mentor esittelee työkaluja ensi viikolla Rooman ECOC-näyttelyssä.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template