JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Applen uudet älypuhelimet ovat kalliita, sen jokainen tietää. Mutta kuinka paljon uusien laitteiden komponentit maksavat? Kuinka paljon Apple nettoaa jokaisella myydyllä puhelimella? TechInsights on nyt selvittänyt asian ja Applen kate on aivan eri tasolla kuin kilpailijoiden.

Viime vuonna TechInsights purki uuden iPhone X:n ja laski komponenttien kokonaishinnaksi 395 dollaria. Yli tonnin hintaisena X tuotti Applelle todella hyvin. Kilpailijat eivät pääse lähellekään vastaavia kateprosentteja.

Uusissa XS-malleissa Apple on onnistunut jopa parantamaan kateprosenttiaan. TechInsightsin mukaan iPhone XS Maxin komponentit ja kokoonpano maksavat 443 dollaria. USA:ssa mallin hinta on 512 gigatavun muistilla 1449 dollaria eli kyse on markkinoiden kalliimmasta älypuhelimesta.

Uusimman ja hienoimman iPhonen kallein komponentti on 6,5-tuumainen näyttö, jonka hinnaksi TechInsights on arvioinut 80,50 dollaria. Uusi A12 Bionic -sovellusprosessori maksaa 72 dollaria eli vajaa kuusi dollaria enemmän kuin edeltäjänsä iPhone X:ssä.

Myös XS Max -mallin muisti on kalliimpaa kuin viime vuoden mallissa. Muilta osin komponenttien hinnoissa ei ole tapahtunut suurta muutosta. Ja kannattaa muistaa, että TechInsights on arvioinut komponenttien hinnat laitteen purkuhetkellä. Esimerkiksi Applen itsensä valmistuttamille A12 Bionic -prosessoreille on vaikea löytää tarkkaa hintaa, sillä niitä ei myydä kellekään toiselle valmistajalle.

TechInsightsin analyysi kertoo paljon Applen strategiasta älypuhelimissa. Yhtiö pyrkii lisäämään omaa komponenttisuunnitteluaan ja esimerkiksi grafiikkaprosessointi on nyt täysin sen omassa hallussa. Modeemirintamalla se on hylännyt Qualcommin ja luottaa nyt Intelin LTE-modeemiin ja kantataajuuspiiriin.

Tämä lähestymistapa on keino saada älypuhelinrauta eroamaan kilpailijoiden laitteista. Tällä hetkellä vain Huawei ja Samsung pystynyt edes kisaamaan Applen kanssa, sillä vain niillä on resursseja kehittää omia piirisarjoja. Samsungilla on lisäksi etunaan oma näyttö- ja muistipiirien valmistus. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että laadullisesti ja toiminnallisesti muiden valmistajien on hyvin vaikea kilpailla näiden kolmen kanssa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template