JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Bluetooth on yksi tämän hetken menestyksekkäimpiä langattomia tekniikoita. Tänä vuonna myydään kaikkiaan lähes neljä miljardia Bluetooth-piiriä ja uusimman 5-standardin myötä yhteydet kantavat parhaimmillaan 1500 metrin päähän. Tällaisen moduulin on juuri esitellyt sveitsiläinen u-blox.

U-blox kertoo, että NINA-B3 on sen ensimmäinen Bluetooth 5 -moduuli, joka on kvalifioitu myös standardin uutta long range- eli pitkän kantaman toiminnallisuutta varten. Moduuli tuo Bluetooth-yhteyksiin 1500 metrin eli aiempaan verrattuna nelinkertaisen kantaman lisäksi kaksinkertaisen datanopeuden.

NINA-B3 on rakennettu Nordic Semiconductorin nRF52840-piirin ympärille, jonka ytimessä on Arm Cortex-M4-prosessori, yksi megatavua flashia sekä 256 kilotavun RAM-muisti. Moduuli on nastoitukseltaan ja mitoiltaan yhteensopiva u-bloxin NINA-sarjan aiempien moduulien kanssa, joten laitevalmistaja voi päivittää oman suunnittelunsa tukemaan pidempää kantamaa helposti.

Pidempi kantama on tullut Bluetooth 5 -standardin myötä aiempaa fiksummaksi toteuttaa. Aiemmin ainoa tapa lisätä kantamaa oli kasvattaa radion lähetystehoa. Tämä kasvatti suoraan laitteen tehonkulutusta ja lyhensi toiminta-aikaa akkuvirralla.

BT5-standardissa voidaan määritellä pidempi kantama joko 125 tai 500 kilobitin datanopeudella. Näin voidaan kasvattaa kantamaa, alentaa datanopeutta ja säilyttää pitkä toiminta-aika akkuvirralla. Moniin sovelluksiin tämä sopii erinomaisesti.

BT5-määrityksissä maksimilähetysteho on myös nostettu +10 dBm-tasosta +20:een. Tällä saadaan tarvittaessa kasvatettua kantamaa entisestään. Nordic Semiconductor on testannut kantaman kasvua ja BT5:llä päästään tosielämän tilanteissa aina yli kaksinkertaiseen kantamaan. Testeistä voi lukea enemmän NS:n blogista.

https://blog.nordicsemi.com/getconnected/tested-by-nordic-bluetooth-long-range

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template