JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

EDA-talo Mentor Graphicsista tuli viime vuonna osa Siemens-konsernin PLM-divisioonaa. Sen Pohjoismaiden vetäjä Mats Friberg näkee fuusion erittäin positiivisessa valossa. Kauppa avaa mahdollisuuksia kasvulle ja Siemensin visiolle suunnittelun ja valmistuksen digitaalisesta murroksesta.

- Suomalaiset ovat aina olleet nopeita uuden tekniikan hyödyntäjiä. Konecranesin ja Metson kaltaiset isot yritykset ottavat nopeasti uusia teknologioita käyttöön. Ja Värtsilän uusi tehdas Vaasassa vie Teollisuus 4.0:n ajatuksen pidemmälle kuin kukaan saksalainen, Friberg sanoo.

- Suomi on erinomainen testipenkki suunnittelun ja valmistuksen digitalisaatiolle. Täällä mennään Teollisuus 4.0 -kehityksen kärjessä, Friberg kehuu.

Siemens on 93 miljardin euron ja 377 tuhannen työntekijän jättikonserni. Sen PLM-ryhmän (Product Lifecycle Management) osuus liikevaihdosta on nyt Mentor-fuusion jälkeen noin neljä miljardia euroa. Mats Friberg odottaa tähän miljardin lisäystä vuoteen 2020 mennessä.

Siemens PLM:n juuret ovat amerikkalaisessa UGS:ssä, jonka saksalaisjätti osti vuonna 2007. Kaupan jälkeen Siemensiin muodostettiin teollisuusautomaatioryhmä, jonka osaamista on laajennettu yritysostoin. Mentor oli 4,5 miljardin dollarin arvoisena Siemens PLM:n suurin yritysosto, viimeisin on lokakuun alussa voimaan tullut Mendix-kauppa.

Fribergin mukaan Siemensin yrityskulttuuri painottaa avoimuutta. Se näyttää istuvan hyvin yhteen sekä Mentor Graphicsin että suomalaisten kanssa. – Suomessa ei voi myydä huuhaata. Kaiken lähtökohta on aina tekninen.

Iso kysymys isoissa yrityskaupoissa on erilaisten tuotteiden sovittaminen yhteen. Siemens ja Mentor ovat jo fuusioineet joitakin työkalujaan, sillä robottiautojen ja autojen ADAS-järjestelmien simuloinnissa voidaan jo hyödyntää Mentorin emulaattoreita osana Amesim-simulointia.

Avoimuus tarkoittaa sitä, että asiakasta ei pakoteta mihinkään jäykkään prosessiin, vaan hän voi käyttää haluamiaan työkaluja. Esimerkiksi Friberg nostaa Nokian, joka on aina ollut iso Mentorin työkalujen käyttäjä, mutta ei Siemensin työkalujen käyttäjä. Nyt Mentorin asiakkaille tulee mahdollisuus hyödyntää Siemensin ohjelmistoja, mutta sitä ei koskaan pakoteta.

- Näemme tässä isoja mahdollisuuksia, mutta tarjottavien ratkaisujen pitää aina ensin saavuttaa käyttäjien luottamus, Friberg muistuttaa.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template