JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Samsung on esitellyt uuden Galaxy A9 -mallin ns. raskaaseen keskisarjaan. 649 euron arvoinen laite on markkinoiden ensimmäinen älypuhelin, jossa on takana neljä eri kamerakennoa. Yhteensä laitteen kameroissa on 71 megapikseliä.

Samsungin mukaan neljä takakameraa takaavat sopivat toiminnot kaikkiin tilanteisiin. 10 megapikselin kennon edessä oleva Telelinssi mahdollistaa tarkat ja laadukkaat lähikuvat myös pidemmältä etäisyydeltä. 8 megapikselin ultralaajakuvakenno tallentaa laajatkin maisemat kerralla. Viiden megapikselin Syvyyskameran ansiosta kuvien terävyysaluetta voidaan säätää ennen kuvan ottamista tai sen jälkeen. Takakannen pääkamerassa on 24 megapikselin kenno. Lisäksi etukamera erottelee samoin 24 miljoonaa pikseliä.

Muilta ominaisuuksiltaan Galaxy A9 on laadukas, mutta jo tavanomainen. 6,3-tuumainen näyttö erottelee 1080 x 2020 pikseliä, prosessori on Samsungin oma 8-ytiminen, työmuistia on 6 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa 128 gigatavua. MicroSD-kortilla tallennustila laajenee 512 gigatavun verran.

Galaxy A9:n myynti alkaa Suomessa marraskuun lopulla Gigantissa ja Samsungin verkkokaupassa. Suositushinta on 649 euroa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template