JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Nokia kertoi eilen tulosjulkistuksensa alla sopineensa Samsungin kanssa patenttiensa hyödyntämisestä myös ensi vuodenvaihteen jälkeen. Isompi patenttiuutinen oli kuitenkin se, että Nokia on liittynyt Ericsson-vetoiseen Avanci-patenttipooliin.

Avanci perustettiin vuonna 2016 Ericssonin johdolla luomaan yksi markkinapaikka IoT-laitteissa tarvittaville essentiaalipatenteille. Tuolloin mukana oli viisi patenttien haltijaa. Nokian liittymisen myötä yritysten määrä on kasvanut 20:een ja samalla patenttisalkku laajentunut merkittävästi.

Avancin alkutaival on ollut vaatimaton. Vain autonvalmistaja BMW on maksanut poolille hyödynnettyjen patenttien käytöstä. Nokian mukaantulon uskotaan kiihdyttävän nyt kehitystä. Nokian myötä Avancin pooliin kuuluu iso osa mobiiliverkkojen essentiaalipatenteista.

Analyytikkojen mukaan Avancin pitäisi seuraavaksi saada Huawei mukaan patenttipooliinsa. Tällä hetkellä esimerkiksi 4G-verkkoon liitetyn ajoneuvon LTE-patenteista Avanci-sopimus kattaisi noin kaksi kolmasosaa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template