JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

OnePlus paljastaa tänään uuden 6T-mallinsa, joka monen muun uuden älypuhelimen tavoin tulee markkinoille ilman erillistä audioliitäntää. Tuoreen tutkimuksen mukaan Bluetooth-kaiuttimet eivät kuitenkaan koskaan pärjää laadussa johdollisille. Kaikissa Bluetooth-audiokoodekeissa on puutteita.

Kulutuselektroniikan audiolaitteita seuraava Soundguys-sivusto tulee analyysissään hyvin selvään johtopäätökseen. Mikäli äänenlaatu on kuluttajalle tärkeää, hän ei koskaan siirry Bluetooth-kuulokkeisiin. Tämä on tietenkin täysin nykytrendin vastaista, joten se kaipaa selitystä. Sitä Soundguys toki tarjoaa.

Soundguys testasi neljän lippulaivapuhelimen Bluetooth-äänenlaatua. Ensin laitteista otettiin testisignaali, johon analyysityökalun tuloksia verrattiin. Testissä käytettiin sekä 24-bittistä 96 kilohertsin hifi-ääntä että tavallisemmin käytössä olevaa 16-bittistä44 kilohertsin ääntä. Tavoite oli nähdä, miten eri koodekit suorituivat CD-tasoisen äänen toistosta.

Kahdeksasta testatusta koodekista yksikään ei yltänyt johdollisen audion tasolle. Qualcommin APTX HD -koodekki ja Sonyn LDAC-koodekki (990 kilobittiä sekunnissa) pääsivät lähelle. Soundguysin mukaan suurin osa yli 24-vuotiaista voi tosin huokaista helpotuksesta, koska kuulo on jo heikentynyt tai musiikkia kuunnellaan hyvin meluisissa ympäristöissä.

Soundguys päätyy suosittelemaan Bluetooth-kuulokkeita esimerkiksi työmatkalla, kun taustamelu estää kuitenkin nyanssien erottamisen. Mikäli kuuntelee musiikkia kotona, kannattaa aina valita johdolliset kuulokkeet.

Eri koodekkien välisiin eroihin voi tutustua Soundguysin testin perusteella. Yhteenvetona he toteavat, että Bluetooth riittänee useimmille. Suuren bittinopeuden striimin hyödyt ovat minimaaliset. Bluetooth on tällä hetkellä kallis, tehoton korvaaja vanhalle kunnon audioplugille.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template