JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Bluetooh-standardista hyväksyttiin viime vuonna uusi 5-standardi, joka toi esimerkiksi nopeamman 2 megabitin datayhteyden sekä selvästi aiempaa pidemmän kantaman. Standardin suurin julkistus teollisuuden sovelluksissa oli kuitenkin tuki mesh-tyyppisille verkoilla ja nyt tämä toiminnallisuus alkaa tulla laajasti tarjolle piirisarjojen muodossa.

Aiemmin Bluetooth-linkit olivat kahden laitteen välisiä. Mesh-tuen myötä Bluetooth-yhteys voidaan muodostaa usean laitteen välillä. Tämän ansiosta voidaan rakentaa esimerkiksi rakennusautomaation käyttöön laaja Bluetooth-verkko, joka on keskitetysti hallittavissa sekä ohjaukseen että datankeruuseen.

Piirisarjojen kehitys näkyy hyvin esimerkiksi ON Semiconductorin RSL10-järjestelmäpiireissä, joille yritys on nyt tuonut mesh-tuen. Mesh-verkoissa toimivien BLE-solmujen kehitys onnistuu USB-mokkulan sekä uuden mesh-toiminnallisuutta tukevan PC-työkalun avulla.

ON Semi kehuu RSL10-piirejä alan vähävirtaisimmiksi. Deep Sleep -tilassa niiden tehonkulutus on vain 62,5 nanowattia ja lähetystehon ollessa korkeimmillaan kulutus nousee 7 milliwattiin. Piirin avulla voidaan siis kehittää pienellä nappiparistolla toimivia päätelaitteita.

ON Semi kehuu RSL10-alustan tehonkulutusta estoissa. Yhtiön mukaan piiri on ensimmäinen, joka on EEMBC:n ULPMark-testissä saanut yli 1000 pistettä. Core Profile -testissä piiri sai yli kaksi kertaa paremmat lukemat kuin mikän toinen Bluetooth-piiri aiemmin.

Kehitystyökaluista saa lisätietoa ON Semin sivuilta.

 

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template