JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Bluetooh-standardista hyväksyttiin viime vuonna uusi 5-standardi, joka toi esimerkiksi nopeamman 2 megabitin datayhteyden sekä selvästi aiempaa pidemmän kantaman. Standardin suurin julkistus teollisuuden sovelluksissa oli kuitenkin tuki mesh-tyyppisille verkoilla ja nyt tämä toiminnallisuus alkaa tulla laajasti tarjolle piirisarjojen muodossa.

Aiemmin Bluetooth-linkit olivat kahden laitteen välisiä. Mesh-tuen myötä Bluetooth-yhteys voidaan muodostaa usean laitteen välillä. Tämän ansiosta voidaan rakentaa esimerkiksi rakennusautomaation käyttöön laaja Bluetooth-verkko, joka on keskitetysti hallittavissa sekä ohjaukseen että datankeruuseen.

Piirisarjojen kehitys näkyy hyvin esimerkiksi ON Semiconductorin RSL10-järjestelmäpiireissä, joille yritys on nyt tuonut mesh-tuen. Mesh-verkoissa toimivien BLE-solmujen kehitys onnistuu USB-mokkulan sekä uuden mesh-toiminnallisuutta tukevan PC-työkalun avulla.

ON Semi kehuu RSL10-piirejä alan vähävirtaisimmiksi. Deep Sleep -tilassa niiden tehonkulutus on vain 62,5 nanowattia ja lähetystehon ollessa korkeimmillaan kulutus nousee 7 milliwattiin. Piirin avulla voidaan siis kehittää pienellä nappiparistolla toimivia päätelaitteita.

ON Semi kehuu RSL10-alustan tehonkulutusta estoissa. Yhtiön mukaan piiri on ensimmäinen, joka on EEMBC:n ULPMark-testissä saanut yli 1000 pistettä. Core Profile -testissä piiri sai yli kaksi kertaa paremmat lukemat kuin mikän toinen Bluetooth-piiri aiemmin.

Kehitystyökaluista saa lisätietoa ON Semin sivuilta.

 

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2