JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Electronica - Japanilainen Murata tunnetaan kotelo-osaamisestaan ja nyt yritys hyödyntää tätä tulemalla ryminällä 4G-verkkojen IoT-modeemeihin. Yhtiö esitteli messuilla maailman pienimmän NB-IoT-modeemipiirin. 1SS-modeemi on fyysisiltä mitoiltaan vain 12,6 x 10,6 x 1,8 -millinen.

Muratalla on aiemmin ollut valikoimissaan modeemeja sekä LoRa- että Sigfox-verkkoihin eli ns. vapaille taajuuksille. Niitä se on toimittanut markkinoille jo yli miljoona kappaletta. Yhtiö uskoo kuitenkin vakaasti nimenomaan 4G-verkon IoT:een ja siinäkin nimenomaan NB-IoT-tekniikkaan.

1SS-modeemi pohjaa Mediatekin MT2625 -piirisarjaan, Moduulin prosessori on Arm Cortex-M4, joka operoi 156 megahertsin kellolla. Moduulille integroidun SRAM-muistin ansiosta sitä voidaan ohjata AT-komennoilla.

IoT-modeemissa ehkäpä keskeisin ominaisuus on virrankulutus valmiustilassa, sillä laitteet kuitenkin odottelevat datansiirtoa valtaosan ajasta. Joissakin sovelluksissa laite on valmiustilassa 99 prosenttia toiminta-ajasta.

Muratan 1SS-modeemin virrantarve valmiustilassa on vain noin 3 mikroampeeria. Tämä mahdollistaa IoT-laitteen datankeruun paristovoimalla jopa kymmenen vuoden ajan, Murata kehuu. Suunnittelua helpottaa se, että modeemi tukee erittäin laajaa valikoimaa protokollia.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template