JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Moni haluaisi tehdä kodistaan älykkään, mutta useampi meistä ei halua tai osaa rakentaa omaa IoT-verkkoaan. Onneksi laitteet voi yhdistää myös wifi-verkkoon. Cypress Semiconductor tarjoaa tähän uutta ohjelmistoa, jonka on kehittänyt sen elokuussa ostama Cirrent.

Cypressin pääjohtaja Hassane El-Khouryn mukaan kilpailijoista erottautuvien ohjelmistojen tarjoaminen on Cypressin strategian ydintä. – Cirrentin avulla IoT-laitteet voidaan liittää verkkoon nopeasti ja pitää ne liitettynä, mikä ratkaisee kaksi suurinta IoT-verkon ongelmaa, El-Khoyry kehui.

Cirrentin ohjelmistolla laitteita voidaan liittää wifi-verkkoon ilman, että tarvitsee kirjoittaa mitään salsanoja. Laitteet myös pysyvät verkkoon liitettynä, vaikka verkon tunnus tai salasanat muuttuisivat. Tähän Cirrent tarjoaa ZipKey-ratkaisuja.

Tietenkin laitteiden, reitittimien ja operaattorin pitää tukea ZipKey-toiminnallisuutta. Cirrentin ekosysteemi on kuitenkin kasvanut varsin nopeasti ja esimerkiksi Elextroluxin laitteet tukevat sitä.

Tyypillisesti laitteet yhdistetään wifi-verkkoon niiden oman softapohjaisen wifi-yhdyskäytävän kanssa. Tämä vie aikaa ja on melko hankalaakin. ZipKeyn avulla laitteet löytyvät mobiilisovelluksella ja ne yhdistetään verkkoon ilman salasanoja.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2