Ruotsalainen Qoitech irrotettiin vuonna 2019 Sonystä kaupallistamaan työkalu, joka pitäisi olla jokaisen suunnittelijan työpöydällä. Yhtiölla on kaksi teholähdettä ja niihin liitetty ohjelmisto, joilla voidaan profiloida IoT-laitteiden tehonkulutusprofiileja.
Perustaja ja toimitusjohtaja Vanja Samuelssonin mukaan Qoitechin Otii-laitteet korvaavat suunnittelijan työpöydällä kalliita analysaattoreita, jotka tulevat suurilta mittauslaitetaloilta. Otii Arc Pro yltää 5 voltin teholähteeksi ja maksaa 899 dollaria. 25 volttiin yltävä Otii Ace Pro maksaa 1599 dollaria.
Laitteet toimivat yhtä aikaa sekä teholähteinä että analysaattoreina. Arc Pro näytteistää virtaa 4000 kerta sekunnissa, Ace Pro 50 000 kertaa sekunnissa. Arc Pro voidaan asettaa jatkuvaksi, lineaariseksi virtalähteeksi. Sitä voidaan käyttää tehoanalysaattorina tai profilaattorina reaaliaikaisten virtojen, jännitteiden ja/tai UART-lokien tallentamiseen ja näyttämiseen. Mittaustarkkuus on nanoampeereja. Ace Prossa tarkkuus on alle nanoampeerien luokkaa. Molempien laitteiden ohjelmisto voi nyt hankkia samaan hintaan 199 dollarin vuosilisenssillä ja uusi 3.5-versio tukee suoraan myös kaikkia vanhoja Pro-toimintoja.
Enemmän laitteestaan irti haluaville on erillisiä työkaluja. Otii Automation Toolboxilla voidaan Windowsilla, Ubuntu-linuxilla ja MacOS:llä toimivia skriptejä käyttää Qoitechin laitteilla TCP/IP:n yli. Testimoduuleja voidaan kirjoittaa Pythonilla, Matlabilla, C##:lla ja Javalla. Testejä voidaan ajaa suoraan komentoriviltä, joten periaatteessa myös etäältä verkkoyhteyden yli.
IoT-suunnittelijoille tärkeämpi työkalu lienee Otii Battery Toolbox. Se on tarkoitettu ennen kaikkea vähävirtaisten IoT-laitteiden ja erilaisten paristokäyttöisten laitteiden tehoprofilointiin. Ohjelmistolla voidaan esimerkiksi validoida eri kemioihin perustuvien paristojen toimintaa omassa sovelluksessa. Profilointityökalu näyttää, miten paristo purkautuu eri osissa sovellustoimintaa.
Akkutyökalua voidaan myös käyttää pariston emulointiin. Kokeilemalla eri paristojen profiileja voidaan löytää oman sovelluksen kannalta optimaalisin virtalähde.
Lisätietoja täällä.