Englantilainen Chirp on kehittänyt tekniikan, jonka avulla laitteiden välillä voidaan lähettää pieniä määriä dataa ultraäänipulssien avulla. Nyt suosituille Arduino-korteille tulee tuki tälle ”sirkutukselle” (chirp).
Sirkutuksessa ei ole mistään laajakaistaisesta yhteydestä. Chirp-linkeissä on päästy parhaimmillaan 2,5 kilobitin jatkuvaan datansiirtoon. Tyypillinen yhteys on kilobitin linkki, joka kuuluu noin sadan metrin päähän. Ultraäänilinkki on kuitenkin äärimmäinen tietoturvallinen, joten sirkutus sopii hyvin vaikkapa salasanojen välittämiseen tai bittirahamaksamiseen.
Arduino kertoo nyt, että Chirp-tekniikan integroinnin ansiosta kehitysprojekteissa voidaan lähettää dataa ääniaalloilla pelkän mikrofonin ja kaiuttimen avulla. Kehittäjät voivat lisätä tuen projektiinsa uusien ohjelmakirjastojen ansiosta.
Arm Cortex-M4-pohjainen Nano 33 BLE Sense -kortti on ensimmäinen uusia Chirp-tekniikkaa tukeva Arduino-kortti. Äänidatan vastaanottimena toimii kortille integroitu mikrofoni. Chirp SDK -kehitysalustalla äänidatan lähetys saadaan useammille Arduino-korteille. Lisätietoja Arduinon sivuilta.
Mihin Chirp-audiodataa sitten voidaan käyttää? Arduinon mukaan sen avulla voidaan esimerkiksi käynnistää tapahtumia Youtube-audiosta, avata älylukkoja äänen avulla ja lähettää wifi-kirjautumistietoja laitteille.