Suunnitteluprojekteista tulee nopeampia ja suunnitteluista koko ajan monimutkaisempia. Tämän takia suunnitteluaika lyhenee. Suunnittelijoita on käytössä vähemmän, mutta he joutuvat työskentelemään vaikeampien komponenttien kanssa. Tämä asettaa uusia haasteita jakelijalle, kerto Rutronikin Julius Kaluzevicius ETN:n järjestämässä ECF19-tapahtumassa.

Kaluzeviciusin mukaan markkinoille on tulossa uusi suunnittelijoiden sukupolvi, joka suhtautuu työhön eri tavalla. – He katsovat työtä ikään kuin pelinä. Mikäli se ei ole kiinnostavaa, he eivät halua tehdä sitä. Tähän muutokseen pitää jakelijankin sopeutua.

- Meidän täytyy luoda enemmän arvoa: emme voi vain myydä komponentteja. Meidän täytyy auttaa suunnittelijoita tuomaan uusia ideoita suunnitteluihinsa.

Koska Rutronikilla on hyvät suhteet valistajiin, yritys ymmärsi, että uusien suunnittelijoiden haasteisiin voidaan parhaiten vastata osaamiskeskuksilla. - Pääajatus näissä keskuksissa on auttaa asiakkaita ja helpoiten se onnistuu demokorteilla, Kaluzevicius kertoi.

- Nämä demokortit ovat sovelluskohtaisia ja rakennettukomponenteista, joita voi ostaa milloin tahansa. Tämä vaatii enemmän tukea. Ei vain datalehtiä, vaan valmiita esimerkkisuunnitteluja, Kaluzevicius kuvaa.

Käytännössä nämä esimerkit tarjotaan julkisesti Githubissa. Yksi esimerkki tällaisesta demokortista on RUT2CLOUD, joka on heti käyttövalmis evaluointikortti sellaisten sovellusten kehittämiseen, jotka siirtävät dataa pilvipalveluun.

RUT2CLOUD perustuu Telitin xE865-GSM-moduuliin. Sen voi suoraan pakkauksesta liittää USB:llä tietokoneeseen ilman, että tarvitaan mitään ohjelmointia. Telitin kautta kehittäjä saa pääsyn Amazonin AWS-pilvipalveluun.

Kaluzevicius kertoo esityksessään tarkempia tietoja RUT2CLOUD-alustasta. Esityksen voi nähdä ETNtv:ssä ja ECF-tapahtuman Youtube-sivuilla.

Esityskalvot löytyvät täältä.

ETNtv

Watch ECF videos

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...

Suomen suurin valtti kybersodassa on luottamus

Teknologia19 – Aalto-yliopiston kyberturvallisuusprofessori Jarno Limnéll uskoo, että luotettavuudesta voi tulla suomalaisten yritysten suurin myyntivaltti tulevaisuudessa. – Tärkein kysymys on tulevaisuudessa, kehen ja mihin voimme luottaa. Luottamuksesta on tulossa hyvin arvokas aineeton pääoma yrityksille, Limnéll sanoi eilen messukeskuksessa.

Lue lisää...

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

NEWSFLASH

ETN_fi This is why Nokia lost the game in mobile phones - an insiders view https://t.co/NB5Wndkx5p
ETN_fi @OnePlus_FI lahjoittaa Pelastusarmeijalle 50 puhelinta jouluapuun. Iso- Britanniassa samanlainen lahjoitus tehdään… https://t.co/LKdl2Pywie
ETN_fi Finnish PM Sanna Marin: We need to cut our dependence on China. https://t.co/598gQXKvlj #Slush2022 #China #electronics #semiconductors
ETN_fi https://t.co/ugg6A09vln Need cm level accuracy in your positioning device? Now you can explore this with #ublox two… https://t.co/5rQNxsAu5V
ETN_fi EU chip plan would cost ‚ā¨500bn, says NXP CEO https://t.co/j9bD8VpK9c
Sponsors


Gold Sponsors


Silver Sponsors
Bronze

ECF template