Nokian kehittämä LSCS-järjestelmä (Lunar Surface Communication System) on asennettu onnistuneesti IM-2-mission Athena-laskeutujaan. Tämä edistyksellinen järjestelmä muodostaa historian ensimmäisen Kuussa toimivan mobiiliverkon.
Athena-laskeutuja ja siihen kiinnitetty LSCS laukaistaan Kuuhun NASA:n Kennedy Space Centeristä aikaisintaan helmikuun lopussa. Tavoitteena on laskeutua Kuun etelänapaseudulle, missä Nokia ja Intuitive Machines kokeilevat 4G-teknologian mahdollisuuksia avaruustutkimuksessa ja Kuun resurssien kartoittamisessa.
Nokian 4G-järjestelmä, joka on suunniteltu yhteistyössä Nokia Bell Labsin ja Intuitive Machinesin insinöörien kanssa, pystyy toimimaan ääriolosuhteissa, kuten Kuun äärimmäisissä lämpötilavaihteluissa ja tyhjiössä. Se on eristetty ja suojattu kestämään laukaisun, laskeutumisen ja Kuun pinnan haasteet.
Verkko koostuu laskeutujassa sijaitsevasta "network in a box" -järjestelmästä sekä kahdessa liikuteltavassa laitteessa olevista moduuleista. Micro-Nova Hopper -lennokki ja MAPP-rover hyödyntävät Nokian verkkoa tiedonsiirrossa. Sillä voidaan lähettää korkealaatuista videokuvaa ja tieteellistä dataa Athenaan ja lopulta Maahan.
IM-2-mission tavoitteisiin kuuluu muun muassa vety- ja jääesiintymien kartoittaminen Kuun varjostetuista kraattereista, mikä voisi olla avain Kuun resurssien hyödyntämiseen. NASAlle kyse on merkittävästä hankkeesta, sillä viimeisin Kuun pinnalle päässyt tehtävä oli Apollo 17 vuonna 1972. Se oli myös viimeisin miehitetty lento Kuun pinnalle. IM-2 on siten osa uutta aikakautta, jossa Kuun tutkimusta pyritään elvyttämään kaupallisten yritysten ja kansainvälisten toimijoiden yhteistyöllä.