Nokia on tänään lanseerannut uuden valikoiman Wi-Fi 6 -ratkaisuja, joilla on korkeampi läpäisykyky, matalampi viive ja parempi suorituskyky, joka tarjoaa asiakkaille virheettömän Wi-Fi-yhteyden kaikissa kodin kulmissa. Samalla Nokia näyttää wifi-reitittimien valmistajille, miten homma pitää hoitaa.
Wifi-verkko lienee jo useimmissa kodeissa, mutta esimerkiksi useamman kerroksen kivitaloissa ja sokkeloisissa rakenteissa signaalin kuuluminen yhtä hyvin joka paikkaan talossa on ollut iso ongelma. Nokian uudet Wi-Fi 6 -ratkaisut tuovat yhdistelmän paikallista älykkyyttä kotiverkossa ja pilvipohjaista älykkyyttä kaikissa wifi-tukiasemissa, jotta varmistetaan optimaalinen suorituskyky jokaiselle asukkaalle.
WiFi 6 perustuu samoihin tekniikoihin kun 5G, joten on vain luonnollista, että Nokialla on osaamista signaalipolkujen käsittelyssä. Yhtiön uusiin Wi-Fi 6 -laitteisiin kuuluvat kuituyhdyskäytävät, kiinteät 5G-yhdyskäytävät ja mesh-tyyppisesti verkon rakentavat majakat, jotka kaikki ovat käytössä itsestään optimoivalla wifi-yhteydellä.
Nokia WiFi Mesh -laiteohjelmisto on sulautettu laitteen käyttöjärjestelmään, ja se ratkaisee automaattisesti ja itsenäisesti kaikki wifi-suorituskykyyn liittyvät ongelmat, mukaan lukien häiriöt ja ruuhkat. Reaaliaikainen verkon optimointi varmistaa, että parhaat kanavat ja taajuusalueet valitaan tarjoamaan nopein ja luotettava yhteys jokaiselle käyttäjälle ja jokaiselle laitteelle. Kaikki laitteet ovat EasyMesh-sertifioituja ja sisältävät esimerkiksi älykkään kanavanvalinnan ja langattoman yhteyden mittarit.
Nokia WiFi Cloud Controller tarjoaa puolestaan näkyvyyden kaikkiin tukiasemiin ja mahdollistaa wifi-suorituskyvyn optimoinnin naapurikodeissa ja huoneistoissa. Kotikonsoli tarjoaa reaaliaikaisen kokonaisnäkymän wifi-kotiverkosta tunnistaen ongelmat ja perimmäiset syyt, kun taas verkkokonsoli antaa verkonvalvojalle valtuudet valvoa ja optimoida verkkoja kokonaisuutena.
Loppukäyttäjille Nokia tarjoaa helppokäyttöisen mobiilisovelluksen, jota voidaan käyttää verkon asentamiseen, laajentamiseen tai hallintaan sekä lisäpalveluiden, kuten lapsilukon, käyttöönottoon.