ReefShark on Nokian omien ASIC-piirien tuotenimi ja sen kanssa yhtiöllä on ollut paljonkin vaikeuksia. Nyt ReefShark kuitenkin lunastaa siihen kohdistettuja lupauksia. Tuloksena on tehokkaita mMIMO-radioita sekä esimerkiksi markkinoiden kevyimmät 32 lähettimen ja vastaanottimen aktiiviantennit.
Nokia julkisti tänään koko joukon uusia AirScale-radiolaitteita, jotka perustuvat uuden sukupolven ReefShark-järjestelmäpiireihin. Sen avulla Nokia tuo markkinoilla 32 ja 64 radiolähetinvastaanottimen AirScale Massive MIMO -aktiiviantennit sekä 8 radiolähetinvastaanottimen radioyksiköt (8T8R).
32 radiolähetinvastaanottimen (32T32R) aktiiviantenni digitaalisella keilanmuodostuksella on markkinoiden kevyin ja painaa vain 17 kilogrammaa yksinkertaistaen sekä nopeuttaen verkon rakentamista ja käyttöönottoa. Tuotteet tukevat myös radioyksiköiden kaistanleveyksien kasvattamista ilman kompromisseja lähtötehossa, mahdollistaen saman radion yhteiskäytön useamman operaattorin kesken.
Nokia tuo myös markkinoille uudet ReefShark-järjestelmäpiiripohjaiset kantataajuuskortit AirScale System Module -tuotteiden suorituskyvyn maksimoimiseksi. Uudet kantataajuuskortit tarjoavat jopa kahdeksankertaisen suorituskyvyn ja palvelevat jopa kahdeksankertaisen määrän tukiasemasoluja aiempiin sukupolviin verrattuna. Jopa 84 gigabitin siirtonopeuden uusilla korteilla saavuttavat moduulit pystyvät kytkemään jopa 90 000 matkapuhelinverkon käyttäjää yhtäaikaisesti saman tukiaseman alueella.
Nokian yhtenäinen Single RAN -radioverkko-ohjelmisto sisältää jatkossa myös 5G:n, mikä pienentää radioverkkojen kokonaiskustannuksia ja vauhdittaa 5G:n käyttöönottoa. Nokian Single RAN -ohjelmistojen ja uusien kantataajuuskorttien yhdistelmä kattaa kaikki radioteknologiasukupolvet (2G, 3G, 4G, 5G) sekä kaikki taajuusalueet. Lisäksi se tukee viimeisimpiä radioyksiköiden ja kantataajuusyksiköiden rajapintoja (eCPRI) samassa tuotealustassa. Tämä yksinkertaistaa verkon rakennetta ja pienentää kustannuksia.
Nokian AirScale System Module -arkkitehtuuri vastaa tulevaisuuden muuttuviin tarpeisiin ja tukee langattoman tiedonsiirron kasvavia suorituskykyvaatimuksia. Verkon kapasiteettia voidaan kasvattaa joustavasti ja kustannustehokkaasti eriyttämällä L1 ja L2 -kerrosten laskenta L3-kerroksesta ja siirtoverkon rajapinnan laskentakerroksesta. Verkon modernisointi voidaan toteuttaa yksinkertaisesti joko ohjelmistopäivityksellä tai lisäämällä uusia laajennusyksiköitä olemassa olevaan moduuliin.