OnePlus on ollut monen suomalaisen suosikki ja esimerkiksi sen edullisemmat 5G-puhelimet Nord ja Nord 2 ovat keikkuneet myyntitilastojen kärjessä. Nyt yhtiöllä on edessään isoja muutoksia. Toinen perustajista Pete Lau puhuu peräti OnePlus 2.0:sta.
OnePlus on nyt OPPOn tytäryhtiö ja integraatio näkyy monin tavoin. Nopein vaikutus tulee tuttuun laitteiden julkistustahtiin. Syksyisin OnePlussalta on totuttu näkemään kevään malleista paranneltu T-malli, mutta nyt Lau lupaa seuraavan lippulaivan vasta ensi keväänä.
Iso muutos koskee OnePlussan OxygenOS-käyttöjärjestelmää. Tällä hetkellä laitteissa ajetaan sen 11-versiota, mikä jää viimeiseksi. Ensi vuonna OxygenOS ja OPPOn oma ColorOS yhdistyvät. Pete Laun mukaan tutut ominaisuudet säilyvät: sujuvuus tai smoothness, kuten OnePlus on puhunut. Lisäksi tulee ColorOS:n vakaus ja ominaisuudet.
Ensi keväänä julkistettava OnePlus 10 on ensimmäinen laite, jossa käytetään uutta yhdistettyä käyttöjärjestelmää. Integraatio valmistuu vasta Android 12:n myötä. Odotettavissa on, että käyttöjärjestelmä saa jonkun uuden markkinointinimen.
Pete Lau korostaa myös, että 9-sarjan myötä aloitettu yhteistyö Hasselbladin kanssa kameroiden kehittämisessä jatkuu. Keväällä yhteistyö aika pitkälle rajoittui kameroiden väriavaruuden kalibrointiin. Tämäkin työ jatkuu, mutta Laun mukaan tutkimuksella pyritään viemään kamerakokemus ”uudelle tasolle”.
Samaan aikaan OnePlus muistuttaa, miksi uusien Nord CE 5G ha Nord 2:n maine ”lippulaivojen tappajana” on oikeutettu. Warp-pikalataus ”tappaa” hitaat lataukset, Nord 2:n optinen kuvanvakaus ja Sonyn 50 megapikselin IMX766-anturi ”tappaa” huonon kamerasuorituskyvyn ja Mediatekin Dimensity 1200-AI-prosessori ”tappaa” hitaan ohjelmiston suorituskyvyn ja käyttökokemuksen. Pääosin OnePlussan markkinointipuhe on hyvin perusteltu ja sille löytyy vahvasti katetta.
Kuva: OnePlus jakoi tällä viikolla 9-sarjan malleihinsa päivityksen, jossa kameraan lisättiin Hasselbladin ikoninen XPan-kuvaustila. Hauskana efektinä XPan -tilassa laukaisinta painettaessa kuva näkyy ensin negatiiviina, ja sitten ”kehittyy” tallentuvaksi kuvaksi.