Saksalainen Bosch panostaa vahvasti puolijohdetekniikkaan. Yhtiö on kertonut investoivansa 10 miljardia dollarin vuoteen 2030 mennessä. Yli puolet lisäinvestoinnista käytetään puolijohteiden tutkimukseen ja tuotekehitykseen, loput on varattu tuotantokapasiteetin laajentamiseen.
Bosch panostaa erityisesti sähköautoilun komponentteihin. Yhtiön uusimpia innovaatioita ovat tutka-anturit, joita käytetään 360 asteen skannaamiseen automatisoidun ajoneuvon ympäristössä. Bosch kehittää tällaisia komponentteja edelleen tavoitteenaan tehdä niistä pienempiä, älykkäämpiä ja myös halvempia valmistaa.
Yksi Boschin huomion keskipisteistä on piikarbidi-puolijohteet (SiC), joita käytetään esimerkiksi sähkö- ja hybridiajoneuvojen tehoelektroniikassa. Bosch aloitti niiden massatuotannon vuoden 2021 lopussa, ja jatkaa tuotekehitystyötä edelleen. Bosch tutkii myös muiden puolijohdesirutyyppien käyttöä, jotta tehoelektroniikasta saataisiin edullisempaa ja tehokkaampaa.
Yhtiö tutkii esimerkiksi galliumnitridiin perustuvien sirujen kehittämistä sähköisen liikkumisen sovelluksia varten. Näitä siruja on jo kannettavien tietokoneiden ja älypuhelimien latureissa. Ennen kuin niitä voidaan käyttää ajoneuvoissa, niiden on kestettävä jopa 1 200 voltin jännitteitä.
Euroopan osuus maailmanlaajuisesta puolijohdetuotannosta on tällä hetkellä 10 prosenttia, mutta tavoitteena on nostaa osuus 20 prosenttiin vuosikymmenen loppuun mennessä. Osana tätä pyrkimystä Bosch suunnittelee kahden uuden kehityskeskuksen rakentamista Reutlingeniin ja Dresdeniin, Saksaan.