Akku on kaiken pahan alku ja juuri. Puhelintaan pitää ladata jatkuvasti. Läppäri toimii vain lyhyen junamatkan ajan. Ainoa keino ratkaista asia on päästä eroon akuista. Onneksi tämä voi olla tulevaisuudessa mahdollista. Laitteissa ei ole ulkoista tai kuoren sisuksiin istutettua tehonlähdettä.
Nashvillessä sijaitsevassa Vanderbiltin yliopiston nanomateriaalien laboratoriossa on kehitetty uusi superkondensaattorien tekniikka. Se todistaa, että on mahdollistaa valmistaa pintoja ja rakenteita, joihin voi varata sähköä ja purkaa sitä, vaikka rakenne olisi tärinöiden ja iskujen kohteena.
Tällaisesta materiaalista voitaisiin valmistaa vaikkapa läppärin tai älypuhelimen kuori. Autossa sama materiaali muuttaisi konepellit ja muut pinnat "akuiksi".
Vanderbiltin tutkijaryhmä osoitti, että heidän kehittämänsä rakennesuperkondensaattori kestää 44 psi:n painetta ja jopa 80 g:n kiihtyvyyksiä tai tärinää. Esimerkiksi suihkukoneen turbiinin lapoihin kohdistuu huomattavasti pienemmät g-voimat.
Tutkijoiden mukaan heidän kehittämänsä superkondensaattori kykenee varamaan enemmän energiaa ja toimimaan suuremmilla jännitteillä kuin tämän hetken kaupalliset, koteloidut siperkondensaattorit. Näin on myös äärimmäisen tärinän aikana.
Superkondensaattorien ongelma on pieni energiatiheys. Esimerkiksi litiumioniakuissa tiheys on noin 10-kertainen. Mutta superkondensaattorin elinikä on jopa 1000-kertainen. Siksi se sopii juuri ns. rakenteellisten ratkaisujen toteuttamiseen esimerkiksi laitteiden kuorissa.