Kovin usein ei markkinoille tule täysin uusia tehonmuunnoksen tekniikoita, mutta nyt Cambridgen yliopistosta irrotettu Pulsiv sellaisen esittelee. Yhtiö on esitellyt OSMIUM-muuntimen, joka muuntaa vaihtovirran tasavirraksi virtalähteissä ja akun lataussovelluksissa ilman PFC-kelaa.
Kyse on uudenlaisesta etupäästä, jonka avulla flyback-muuntimet voivat korvata perinteiset LLC-mallit. Patentoitu ratkaisu sisältää pienen tallennuskondensaattorin lataamisen/purkauksen.
Ratkaisun avulla saavutetaan erittäin korkea tehokerroi, jatkuva korkea hyötysuhde ja erittäin kompaktin järjestelmärakenteen. Pulsiv OSMIUM -teknologiaa voidaan käyttää järjestelmän yleisen tehokkuuden parantamiseen, kustannusten optimointiin ja virrankulutuksen vähentämiseen.
Pulsiv OSMIUM -mikro-ohjainperhe ja sitä tukevat komponentit voidaan yhdistää tavallisiin flyback-tyyppisiin DC-DC-muuntimiin korvaamaan kalliimpia LLC-ratkaisuja. Pulsiv on jo esitellyt universaalin tulon, yhden kytkimen, teholtaan 150-wattisen flyback-virtalähteen, jonka hyötysuhde on keskimäärin 97,5 prosenttia.
Parhaillaan kehitetään 240 W:n lomitettua flybackia, ja työn alla on myös referenssimalleja, joissa on vielä suurempi teho. Pulsiv OSMIUM-ohjaimet (PSV-AD-150 ja PSV-AD-250) eivät suoraan määritä lähtötehoa, ja niitä voidaan käyttää alustana missä tahansa sovelluksessa, joka vaatii 1 W - 10 kW tehon. Suunnittelussa tarvitsee vain säätää kolme järjestelmäkomponenttia ja kytkeä sopiva DC /DC-muunnin.
Säätelemällä verkkovirran virtausta latauskondensaattorin kautta Pulsiv on eliminoinut täysin käynnistysvirran, mikä tarkoittaa, että teollisuusvirtalähteiden ja LED-valaistustuotteiden valmistajat voivat yksinkertaistaa suunnitteluaan ja alentaa järjestelmän kustannuksia. Lisäksi OSMIUM-tekniikka tukee aktiivista siltaohjausta, konfiguroitavaa pitoa, X-Cap-purkausta, HVDC-lähdön valintaa, virrankulutusilmaisinta ja verkkovikojen havaitsemista. Nämä valinnaiset ominaisuudet voidaan valita tarpeen mukaan vastaamaan eri loppusovellusten tarpeita.
Suunnittelijoille Pulsiv on kehittänyt PSV-AD-250-DS-kehitysjärjestelmän. Sen avulla he voivat arvioida OSMIUM-tekniikkaa ja löytää sopivan DC-DC-muuntimen virtalähteen prototyyppiinsä.