Tekoälyä ja koneoppimista on tuotu hyvin monenlaisiin laitteisiin ja usein se tehdään grafiikkaprosessoreilla. Nyt Nokia tekee saman Nvidian kanssa. Yhtiö aikoo mullistaa radioverkkojen toteutuksen käyttämällä Nvidian Grace-prosessoria osana anyRAN-tuotteitaan.
Nokian ja Nvidian yhteistyön tavoitteena on asettaa tekoäly keskeiseksi tekijäksi tulevaisuuden mobiiliverkoissa ja tuottaa lisäarvoa loppukäyttäjille ottamalla käyttöön tekoälyyn nojaavia verkkopalveluita.
Nokia aikoo ottaa pilvipohjaisissa RAN-ratkaisuissaan käyttöön Nvidian Grace-prosessorit Layer 2+ -prosessoinnissa. Grace -suoritin perustuu uusimpaan ja edistyneimpään Arm Neoverse V2 -suoritinarkkitehtuuriin, jonka suorituskyky kattaa datakeskusluokan vaatimukset.
Ilmoitus on jatkoa Nokian joustavalle anyRAN-lähestymistapalle, joka tukee mitä tahansa tarkoitukseen rakennettua, hybridi- tai Cloud RAN -ympäristöä. Se on suunniteltu auttamaan asiakkaita saamaan Cloud RAN -palvelunsa käyntiin nopeammin.
Nokian mobiiliverkkojen johtaja Tommi Uitto korostaa yhteistyön merkitystä. - Yhteistyö Nvidian kanssa selvittää, miten tekoälyllä voidaan mullistaa koko toimialamme.
Grace Superchip on 144-ytiminen Arm-prosessori, ja itse asiassa asiassa kahden piirin yhdistelmä. Puoliskot on yhdistetty toisiinsa NVLink-C2C-liitäntätekniikalla. Se on puolitoista kertaa tehokkaampi kuin Nvidian aiempi A100-prosessori. Piirit valmistetaan 5 nanometrin prosessissa.