Mooren laki elää ja voi hyvin, hehkuttaa Intel. Yhtiö on esitellyt yksityiskohtia uudesta mikroarkkitehtuuristaan, johon perustuvat tulevat 14 nanometrin prosessissa valmistetut piirit. Ensimmäinen 14 nanometrin prosessissa valmistettava Intelin suoritin on Intel Core M. Siihen perustuvat tuotteet tulevat markkinoille jo ensi jouluksi.
Broadwell on uusi mikroarkkitehtuuri, jossa hyödynnetään toisen polven Tri-Gate -transistorirakennetta. Se tuo lisää suorituskykyä, pidemmän akkukeston ja viileämpinä käyvät laitteet, joten tehoa saadaan tuotua esimerkiksi sylimikroihin ja hybridilaitteisiin ilman tuulettimia.
Intelin prosessiarkkitehtuurien kehityksestä vastaavan Mark Bohrin mukaan Broadwell tuo laskentaan kaksinkertaisen tehon ja grafiikkaan peräti seitsenkertaisesti suorituskykyä. Sama toiminta-aika saadaan jatkossa puolta pienemmällä akulla.
Siirtyminen 14 nanometriin pienentää kaikkia sirujen mittoja. Transistorin hilan leveys esimerkiksi kutistuu 70 nanometrin levyiseksi, kun se 22 nanometrissä oli 90 nanometriä. SRAM-muistisolun koko kutistuu 22 nanometrin 0,108 neliömikronista 14 nanometrin 0,0588 neliömikroniin.
Mooren laki näyttää edelleen toimivan puolijohteissa. Intelin mukaan transistorin hinta on 14 nanometrissä pudonnut kymmenesosaan siitä, mitä se oli 130 nanometrissä.
Intel aikoo valmistaa 14 nanometrin tuotteita Oregonin ja Arizonan tehtaillaan sekä ensi vuodesta alkaen myös Irlannissa.