Princetonin mekaanisen suunnittelun laitoksella on 3d-tekniikalla tulostettu ledi tavallisen piilolinssin pintaan. Valtavaa kaupallista käyttöä demonstraatiolle ei suunnitella, vaan sillä haluttiin osoittaa 3d-tulostuksen taipuvan myös monimutkaisten elektronisten rakenteiden valmistukseen.
Alustana käytetty linssi oli kovaa muovia. Tutkijat loivat pienillä kiteillä eli kvanttipisteillä ledin, jolla voidaan tuottaa valoa. Erikokoisilla pisteillä tuotetaan erivärisiä valoja.
Apulaisprofessori Michael McAlpinen mukaan kvanttipisteitä käytettiin musteen tapaan. - Onnistuimme luomaan ledin, joka säteilee oranssia ja vihreätä valoa.
Princetonin tutkijat tutkivat 3d-tulosta yhtenä keinona yhdistää materiaaleja, joiden liittäminen toisiinsa on hyvin vaikeaa. Jokin aika sitten he onnistuivat kasvattamaan korvan, jonka sisällä oli istutettu radiosignaaleita vastaanottava antenni.
McAlpinen mukaan 3d-tulostamisen suurimpia etuja on tekniikan kyky tuottaa elektroniikkaa erilaisissa muodoissa. Kun mukaan tulee kolmas ulottuvuus, elektroniikka pääsee eroon perinteisestä kaksiulotteisesta piirikortistaan.
3d-tulostamalla ei kuitenkaan kannattane luoda esimerkiksi matkapuhelinta. Enemmän 3d-tulostamisesta on hyötyä elektroniikan ja tuotteiden räätälöinnissä.