Microsoft on myöntänyt, että se lataa käyttäjien koneille Windows 10 -päivityspaketteja näiden tietämättä. Nämä tiedostot voivat viedä gigatavuja tilaa käyttäjän koneelta. Onneksi salassa tapahtuvan lataamisen voi estää.
Käytännössä käyttäjän pitää muuttaa Windowsin päivitys- eli update-asetuksia. Windows 8.1:ssä ja Windows 7:ssa täytyy muuttaa Update & Recovery -asetuksia niin, että päivityksiä tarkistetaan, mutta käyttäjä valitsee, mitä päivityksiä ladataan ja asennetaan.
Tämä vaatii käyttäjältä huolellisuutta. Automaattisista päivityksistä kieltäytyminen jättää myös koneen monella tapaa suojattomaksi. Siksi käyttäjän pitää säännöllisesti huolehtia siitä, että välttämättömät päivitykset asennetaan.
Windowsin päivittäminen ”Kymppiin” on vanhoille Windows-käyttäjille ilmaista vuoden ajan, mutta kaikki eivät välttämättä halua päivitystä. Windows 7:n tuki jatkuu vuoden 2020 alkupuolella ja Windows 8:n vielä kolme vuotta sitä pidempään.
Kannattaako päivittäminen sitten ylipäätään? Tästä on yhtä paljon mielipiteitä, kuin on käyttäjiäkin. Mikäli koneessa on toimiva Windows 7, kannattaa harkita tarkkaan. Windows 8:n kohdalla päivitys on selvästi enemmän perusteltua: Windows 10 tuo paremman käytettävyyden, vaikka moni ominaisuus on uudessakin Windowsissa toteutettu hämärällä logiikalla.
TILAA UUTISKIRJE JA VOITA DELL XPS 13 -KANNETTAVA
Tilaa Elektroniikkalehden uutiskirje ja osallistu samalla arvontaan, jossa voit voittaa Dellin huippulaadukkaan kannettavan XPS 13 -tietokoneen. Kampanja jatkuu Teknologia15-messujen päätöspäivään eli 8.10.2015 asti, jolloin voittaja on selvillä.
Tilaaminen onnistuu tästä.