Marraskuun 20. päivä vuonna 1985 Microsoft julkisti PC-tietokoneiden graafisen käyttöjärjestelmän. Windows 1.0 vaati korppuaseman, 256 kilotavua muistia, grafiikkakortin ja DOS 2.0:n alleen. Mikään iso hitti ensimmäinen Windows ei ollut, sillä muutaman ensimmäisen vuoden aikana sitä myytiin puolisen miljoonaa kappaletta.
Windowsin 30-vuotiseen uraan mahtuu monta onnistunutta versiota, mutta paljon hutejakin. Windows 3.11 käytännössä valtasi PC-markkinat eikä käyttöliittymää enää pidetty vain DOS:n lisäosana. Erityisesti sulautetuissa sovelluksissa Windows 3.11:n menestys jatkui lähes parin vuosikymmenen ajan.
XP oli todennäköisesti Windowsin suurin menestys. Vaikka alustaa ei enää tueta, joka kymmenes kone toimii edelleen XP:llä. Suurta floppia eli Vistaa seurannut Windows 7 oli myös iso askel parempaan ja aika monen kotona ”seiska” pyörittää koneita edelleen.
Suurimpia Windowsin huteja ovat Vistan lisäksi ME eli Millennium Edition, jota kukaan ei – Microsoftin onneksi – edes muista. Windows 8 on myös pakko rankata hudiksi, sillä moni koki sen lähes käyttökelvottomaksi.
Windowsin uusi aika alkoi kesällä, kun Windows 10 -käyttöjärjestelmää ryhdyttiin vyöryttämään koneisiin. Windows 10:n osalta arvosana on edelleen auki. Moni asia on mennyt kympin myötä selvästi eteenpäin, mutta toisaalta uusi päivityspolitiikka ja tietoturva-asiat mietityttävät useita käyttäjiä.