Moni puhuu nyt esineiden internetistä (IoT) tai teollisesta internetistä . Nämä uudet anturijärjestelmät vaativat älyä, joka tulee toimeen erittäin pienellä virralla. Silicon Labs vastaa haasteeseen uusilla Zero Gecko -ohjaimilla.
Gecko-ohjaimet perustuvat norjalaisen Energy Micron tekniikkaan, joka päätyi teksasilaisomistukseen eli Silicon Labsille yrityskaupassa. Myös uusi Zero Gecko -ohjainperhe perustuu täysin Energy Micron IP:hen.
Zero Gecko -sarja käsittää kaikkiaan 16 jäsentä. 32-bittinen piiri pohjaa vähävirtaisimpaan ARM-ytimeen eli Cortex-M0+:aan. Tehonsäästömoodeilla ohjainten virrankulutus valmiustilassa on saatu puristettua peräti 0,9 mikroampeeriin.
Aktiivisena eli ajaessaan oikeaa koodia 24 megahertsin kellolla Zero Geckon o puristettu sataan mikroampeeriin. Monessa sovelluksessa kriittistä on se, miten nopesti ohjain herää toimintaa täydestä unesta. Zero Geckolla lukema on kaksi mikrosekuntia, mikä sekin on omassa luokassaan.
Oslossa entisessä Energy Micron ykikössä nykyään toimiva ja Silicon Labsin Gecko-piirien markkinoinnista vastaava Daniel Cooley kertoi, että Zeri Gecko on yhtiön ensimmäinen todellien low cost -ohjain. - Volyymeissä hinnaksi on määritlety 49 senttiä kappale.
Cooleyn mukaan ohjaimen ominaisuuksista ei ole tingitty. Mukana on integroitu 12-bittinen DAC-muunnin sekä aivan uutena ominaisuutena AES-salauslohko. Sitä tarvitaan esimerkiksi sähkö- ja kaasumittareissa sekä erilaisissa kotiautomaation laitteissa.
Zero Geckolla Silicon Labs kuitenkin tavoittelee myös uutta IoT-markkinaa. Ohjaimella voidaan esimerkiksi siepata energiaa suoraan audiokoodekista liittimen läpi.
Laitekehitys onnistuu 69 dollaria maksavalla EMF32-kortilla, jolle Silicon Labs on istuttanut pienen LCD-näytön ja esimerkiksi kaksi kapasitiivista painonappia. Kehityskortti on jo jakelussa Digi-Keyn, Mouserin ja RS Componentsin valikoimissa kuten näytepiiritkin. Volyymitoimitusten alkamista Cooley lupaili tämän vuoden lopulle.