Kiina yrittää kovasti tulla omavaraiseksi huipputekniikassa, mutta puolijohteissa tavoite on vähintään hankala. Nyt kiinalainen Biren Technology on kuitenkin julkistanut GPU-prosessorin, joka laittaa tosissaan kampoihin esimerkiksi Nvidian parhaimmille suorittimille.

Yhtiön esittelemä BR100-prosessori on valmistettu 7 nanometrin prosessissa ja pitää sisällään 77 miljardia transistoria. Esimerkiksi Nvidian lippulaivasuoritin H100 koostuu 80 miljardista transistorista. H100 on valmistettu 4 nanometrin prosessissa, joten siru on fyysisesti paljon pienempi.

BR100 yllättää myös suorituskyvyllään. Se yltää parhaimmillaan testien mukaan 1024 teraflopsin suorituskykyyn (BF16-arvo eli 16-bittinen liukuluku).  Näin näyttää siltä, että piiri olisi tehokkaampi kuin Nvidian tämän hetken työhevonen eli Ampere A100 -prosessori.

Biren Tech on esittelemässä uutuuttaan tarkemmin Hotchips-tapahtumassa parin viikon päästä.

ETNtv

Watch ECF videos

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...

Suomen suurin valtti kybersodassa on luottamus

Teknologia19 – Aalto-yliopiston kyberturvallisuusprofessori Jarno Limnéll uskoo, että luotettavuudesta voi tulla suomalaisten yritysten suurin myyntivaltti tulevaisuudessa. – Tärkein kysymys on tulevaisuudessa, kehen ja mihin voimme luottaa. Luottamuksesta on tulossa hyvin arvokas aineeton pääoma yrityksille, Limnéll sanoi eilen messukeskuksessa.

Lue lisää...

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

NEWSFLASH

ETN_fi Uuden polven oskilloskooppi näyttää signaalin tarkemmin kuin koskaan aiemmin https://t.co/1lMRFgE0IU
ETN_fi Cyber warfare starts years before the physical combat. See more here: https://t.co/dL2PW24xEe #cyber #cybersecurityhttps://t.co/8hcSoQgqpe
ETN_fi https://t.co/ugg6A0r6JX EU will tighten cyber security on IoT devices with new NIS2 legislation. See the ECF22 keyn… https://t.co/UBiEt4PRPM
ETN_fi Onko koko internet vaarassa? ECF-ohjelma valmis, vielä ehdit mukaan https://t.co/zY31Av5iuy #ecf22 #embedded #Security
Sponsors


Gold Sponsors


Silver Sponsors
Bronze

ECF template