OnePlus on julkistanut uuden lippulaivapuhelimensa. Eilen esitellyt 13-mallin myötä yhtiö viimeistään hyppää premium-laitteiden kisaan, sillä 16 gigatavun muistilla ja 512 gigatavun tallennustilalla laitteen hinta on 1149 euroa. Uutuutta pitääkin verrata lähes Applen ja Samsungin kalleimpiin malleihin.

Premium tarkoittaa tällä hetkellä uusinta mahdollista rautaa, monipuolista kolmoiskameraa, jolla voidaan ottaa laadukasta kuvaa kaikissa olosuhteissa ja kasvavassa määrin tekoälyä helpottamaan arjen rutiinitehtävissä. Näiltä osin kilpailijoiden jo jokin aika sitten julkistetut huippumallit asettavat riman korkealle.

OnePlus 13 tarjoaa merkittäviä päivityksiä mobiilikuvaukseen ja -videointiin. Laite on varustettu kolmoiskamerajärjestelmällä, jossa 50 megapikselin pääkamera perustuu Sonyn LYT-808 -kennoon ja optiseen vakautukseen. Sen rinnalla on 50 megapikselin telekenno niin ikään optisella kuvanvakaimella sekä 50 megapikselin ultralaajakulmakamera.

Telekennon 3X Triprism -objektiivi perustuu uuteen periskooppirakenteeseen ja sen avulla voidaan ottaa tarkkoja kuvia kaukaa. Käytännössä kenno tarkentaa hienosti jopa noin 15 metrin päähän, vaikka otetaan kuvia suomalaisessa iltahämärässä.

Raudan lisäksi OnePlus on panostanut paljon kameran ohjelmistoon. Uusi kaksoisvalotusalgoritmi (Dual Exposure) osaa vangita liikkuvat kohteet selvästi aiempaa, kun kohde valotetaan sekä lyhyenä että pitkänä valotuksena. Tällä kohtaa OnePlus on ottanut ison hypyn eteenpäin. Uusia toimintoja ovat myös nopean sarjakuvauksen Clear Burst ja Action Mode -toiminto. Nämä on tarkoitettu erittäin nopeasti liikkuvien kohteiden kuvaamiseen. Ratkaisu perustuu kuvausnopeuden kaksinkertaistamiseen 30 kehyksestä 60:een.

Kun videokuvauksessakin on otettu hyppäys eteenpäin - OP13 kuvaa 4K-videota 60 ruudun sekuntinopeudella - laitteen kamerajärjestelmää voi pitää onnistuneena, vaikka pääkenno onkin tuttu jo edeltäjästä. Kaksoisvalotus on käytössä kaikissa kolmessa kamerassa. Erityisesti LYT-600-telekennon toiminta on erinomaista. Tämä johtunee uudesta Triprism-objektiivista, mutta myös ohjelmiston kehittymisestä. Hyvillä älypuhelimilla on aiemminkin voinut ottaa erittäin laadukkaita still-kuvia, mutta OnePlus 13 tuo kuvien säätämisen mahdollisuudet helpommin käyttäjän näppeihin.

Erikoiskehut on pakko antaa laitteen 6,8-tuumaisesta näytöstä. Sen myötä laite on kookas, mutta dynaamisesti 1-120 kertaa sekunnissa virkistyvät jopa 3168 x 1440 pikseliä tuottavat ehkä parhaan kuvan, ainakin mitä Android-puhelimissa on nähty. Näyttö tukee  Dolby Vision-, HDR10+- ja HDR Vivid -tekniikoita.

Premium-laitteelta odotetaan tietysti myös suorityskykyä. Sitä tarjoaa 3 nanometrin prosessissa valmistettu Qualcommin Snapdragon 8 Elite -järjestelmäpiiri. Se tuottaa testeissä selvästi edeltäjää kovempia lukemia niin yksiydin- kuin moniydinrasituksessa, Suoritusteho on kasvanut jopa 30-40 prosenttia, mikä on iso hyppäys kahden laitesukupolven välillä.

Tehon huomaa, tai oikeastaan sitä ei huomaa käytössä. Laite ei pääse normaalikäytössä lähellekään suorituskykynsä rajoja. Tämä johtuu pääosin tehokkaasta moottorista, mutta merkitystä lienee Android 15:een pohjautuvalla OxygenOS 15 -versiollakin, jota OnePlus on trimmannut aiempaa kevyemmäksi ja nopeammaksi.

Laitteen ja OxygenOS 15:n myötä OnePlus on astunut muiden perässä tekoälyaikaan. AI:n avulla kuvia voidaan tarkentaa (AI Detail Boost) ja tehdä niistä selvempiä (AI Unblur). Jos erehtyy ottamaan kuvia, joissa näkyy esimerkiksi lasipintojen heijastuksia, niiden poistaminen onnistuu AI Reflection Eraser -työkalulla. Kuvaa rouskutetaan hetken aikaa, mutta hämmästyttävän hyvin työkalu toimii.

Gemini-tuen myötä OnePlus osaa nyt hakea verkosta objekteja ympyröimällä, muokata tekstejä toisentyyliseksi ja monia muita eri valmistajien laitteista jo tuttuja temppuja. Nämä eivät enää ole oikeastaan mikään myyntivaltti, vaan pakollisia toimintoja. Tekoälyn kanssa ollaan lisäksi edelleen vasta alkutaipaleella ja autonomisesti erilaisia rutiineja suorittaviin laitteisiin on vielä matkaa.

Akku on kasvanut 6000 milliampeerituntiin. Kun moni hyvä vanha asia on entisellään (liukusäädin, 100-wattinen lataus, 50-wattinen langaton lataus), OnePlus 13 on kaiken kaikkiaan onnistunut päivitys. Yleensä minkään valmistajan vuodentakaisen mallin päivittäminen ei ole perusteltua, mutta tällä kertaa tehoa ja ominaisuuksia tulee niin paljon lisää, että vaihtamisessa on järkeä. Kaikki speksit löytyvät täältä.

Suomessa myyntiin tulee kaksi versiota. 12 + 256 gigatavun muisteilla myydään vain mustaa versiota 999 eurolla. 16 + 512 gigatavun muistilla värivaihtoehtoja on kolme (musta, valkoinen ja sininen, jossa takakansi perustuu mikrokuiturakenteiseen vegaaninahkaan) ja hintaa 1149 euroa. Hinta on kova ja tuhannen euron rajan yli meneminen on varmasti ollut iso päätös, mutta rahalle saa myös paljon vastinetta. Hintapaine lienee ollut kova, koska laturi on jätetty pois myyntipakkauksesta.

 

ETNtv

Watch ECF videos

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisÀÀ...

Suomen suurin valtti kybersodassa on luottamus

Teknologia19 – Aalto-yliopiston kyberturvallisuusprofessori Jarno Limnéll uskoo, että luotettavuudesta voi tulla suomalaisten yritysten suurin myyntivaltti tulevaisuudessa. – Tärkein kysymys on tulevaisuudessa, kehen ja mihin voimme luottaa. Luottamuksesta on tulossa hyvin arvokas aineeton pääoma yrityksille, Limnéll sanoi eilen messukeskuksessa.

Lue lisÀÀ...

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

NEWSFLASH

 SPONSORS

 

congatec is a rapidly growing technology company focusing on embedded and edge computing products and services. The high-performance computer modules are used in a wide range of applications and devices in industrial automation, medical technology, robotics, telecommunications and many other verticals.

CVG Convergens is an ICT services company specialized in embedded systems, smart connected products and ICT systems and processes for SME businesses. Our mission is to help our clients, our team, and the society to improve and thrive by providing reliable and sustainable solutions, services, and products by creative and efficient application of technology.

 

ADLINK Technology leads edge computing, the catalyst for a world powered by artificial intelligence. We manufacture edge hardware and develop edge software for embedded, distributed and intelligent computing - from powering medical PCs in the intensive care unit to building the world’s first high-speed autonomous race car - more than 1600 customers around the world trust ADLINK for mission-critical success.

 

 

Testhouse Nordic is the leading supplier of test and measurement products and solutions in the Nordic countries. We partner with world's most renowned suppliers. Through our expertise and strong relationships with our suppliers, we offer products and services that regularly exceed our customers’ expectations.

 

 

Mespek Oy is established 1989 and our focus is on industrial electronics and producing support services. The main product areas of Mespek are embedded modules, industrial computing, test&measurement modules and server management systems (KVM-switches).

 

BCC Solutions Oy is a Finnish company that, in addition to expert services, offers comprehensive equipment solutions for data transfer and telecommunication networks, as well as their analysis, testing and measurement. We broadly represent the industry's leading brands.

 

 

In cooperation with

 

 

 

and

 





ECF template