ADVERTISE SUBSCRIBE TECHNICAL ARTICLES EVENTS ETNdigi ABOUT USCONTACT
Oct 29/9 30/9 # Rohde supersquare
 
ECF23 videos
  • Hans Andersson, Acal BFi
ECF22 videos
  • Antti Tolvanen, Etteplan
  • Timo Poikonen, congatec
  • Kimmo Järvinen, Xiphera
  • Sigurd Hellesvik, Nordic Semiconductor
  • Hans Andersson, Acal BFi
  • Andrea J. Beuter, Real-Time Systems
  • Ronald Singh, Digi International
  • Pertti Jalasvirta, CyberWatch Finland
ECF19 videos
  • Julius Kaluzevicius, Rutronik.com
  • Carsten Kindler, Altium
  • Tino Pyssysalo, Qt Company
  • Timo Poikonen, congatec
  • Wolfgang Meier, Data-Modul
  • Ronald Singh, Digi International
  • Bobby Vale, Advantech
  • Antti Tolvanen, Etteplan
  • Zach Shelby, Arm VP of Developers
ECF18 videos
  • Jaakko Ala-Paavola, Etteplan CTO
  • Heikki Ailisto, VTT
  • Lauri Koskinen, Minima Processor CTO
  • Tim Jensen, Avnet Integrated
  • Antti Löytynoja, Mathworks
  • Ilmari Veijola, Siemens

ETNtv

Watch ECF videos

logotypen

 2022  # square  (4)
TMSNet  advertisement
ETNdigi
May # Farnell sajt skyskrapa
A la carte
AUTOMATION DEVICES EMBEDDED NETWORKS TEST&MEASUREMENT SOFTWARE POWER BUSINESS NEW PRODUCTS
ADVERTISE SUBSCRIBE TECHNICAL ARTICLES EVENTS ETNdigi ABOUT US CONTACT
Tweet

TECHNICAL ARTICLES

Sulautetun IoT:n tehonkulutus hallintaan

Tietoja
Kirjoittanut Veijo Ojanperä
Julkaistu: 11.01.2023
  • Devices
  • Embedded
  • Power

Sulautettujen järjestelmien tehonkulutusprofiilin ymmärtämiseen kiinnitetään yhä enemmän huomiota. Esimerkiksi IoT/IIoT-anturit saattavat joutua toimimaan akkujen varassa jopa vuosia. Siksi on tärkeää tietää, kuinka pitkään laite voi säilyä lepotilassa ja kyetä silti reagoimaan nopeasti keskeytyksiin.

Artikkelin kirjoittaja Mark Patrick toimii komponenttien jakeluyhtiö Mouser Electronicsin teknisen markkinoinnin päällikkönä EMEA-alueella.

Tässä artikkelissa tarkastellaan langattomasti verkkoon liitetyn tyypillisen laitteen energiatarpeita sekä haasteita, joita järjestelmien suunnittelijat kohtaavat mitatessaan tehonkulutusta ja yrittäessään ennustaa tarkasti akun toiminta-aikaa.

Paljonko tehoa kuluu?

Sulautettujen IoT/IIoT-järjestelmien kattavuus laajenee sekä sovellusten monimuotoisuuden että etäkäytön osalta. Sen myötä akkujen käyttämisestä verkon reunalaitteiden tehonsyöttöön on tullut normaali käytäntö. Tekniikan näkökulmasta akun hyödyntäminen on kätevä tapa syöttää tehoa järjestelmälle. Haasteena on kuitenkin selvittää, kuinka paljon akkukapasiteettia tarvitaan virransyötön ylläpitämiseksi tietyn ajan.

Yksittäiset nappikennot tarjoavat riittävästi energiaa erittäin niukasti tehoa kuluttaville antureille useiden vuosien ajaksi, mutta nekin on lopulta vaihdettava. Tästä aiheutuvat työ- ja matkakustannukset ovat suhteettoman suuret kennojen hintaan nähden, ja satojen laitteiden hallinnasta tulee kestämätöntä. Ladattava akkukenno ja erilaiset energiankeruutekniikat (esim. aurinkopaneeli) auttavat huomattavasti, mutta ne taas vaikuttavat laitteen fyysiseen kokoon.

Laitteen tehonkulutusprofiilin ymmärtämisestä tulee kriittinen mittari akun käyttöiän ja kapasiteettivaatimusten ennustamisessa. Profiili on dynaaminen mitta, joka kertoo myös tehonkulutuksen huiput ja laaksot pelkän kulutuslukeman lisäksi. Akkukemiasta riippuen jotkut akkutyypit eivät kykene toipumaan tehohuipuista yhtä nopeasti kuin toiset, joten näiden kuormitushuippujen syiden selvittäminen on ratkaisevan tärkeää.

Kun tehohuippujen ja lepotilan aikana kulkevan tyhjäkäyntivirran syyt on selvitetty, niiden pienentämiseksi voidaan hyödyntää ohjelmistotekniikoita esimerkiksi asettamalla mikro-ohjain lepotilaan tai muuttamalla tehtävien ajoitusta.

Energiankulutuksen mittaaminen

Jos langattomasti verkkoon liitetyn IIoT-anturin virrankulutusta yritetään käytön aikana mitata digitaalisella yleismittarilla, se näyttää vain keskimääräisen kulutuksen, mutta ei anna tarkkaa kuvaa koko tilanteesta. Siksi kannattaa perehtyä IoT-laitteissa tyypillisesti käytettävien mikro-ohjainten datalehtiin. Niistä saa hyvän käsityksen virrankulutuksen todellisesta toiminta-alueesta. Mikro-ohjainpiiri koostuu pääasiassa ohjainosasta (MCU) ja lähetin-vastaanottimesta, ja useimmat valmistajat antavat mahdollisuuden kytkeä piirin radiotoiminnot pois päältä erillään piirin MCU-lohkosta.

Hyvä esimerkki on Silicon Labsin piiri FR32BG22 Series 2 Bluetooth Wireless SoC. Sen suurin virrankulutus on 8,2 mA, joka esiintyy silloin, kun RF-lähetin tuottaa 6 dBm lähtötehon. Kun piiri on syvässä unitilassa (EM4), virrankulutus putoaa vain 0,17 mikroampeeriin. Näin laaja virrankulutuksen dynaaminen vaihtelu, joka voi tapahtua mikrosekunneissa, kuvaa hyvin haasteen laajuutta. Myös piirin oheislaiteliitännät ja GPIO-väylä kuluttavat tehoa käytön aikana IoT-laitteen varsinaisten toimintojen lisäksi, joten nekin on huomioitava kokonaisvaltaisen näkökulman saamiseksi.

Minkä tahansa laitteen kuluttaman virran mittaamiseen voidaan käyttää shunttivastusta, joka kytketään piiriin. Tämä pieniohminen, tyypillisesti toleranssiltaan 1% resistanssi sijoitetaan tavallisesti sulautetun järjestelmän virransyöttölinjaan. Shunttivastuksen yli vaikuttavan jännitteen mittaaminen mahdollistaa sen läpi kulkevan virran laskemisen. Sen resistanssille on löydettävissä optimaalinen arvo oikean toiminnan varmistamiseksi. Jos vastusarvo on liian suuri, se synnyttää liian suuren jännitehäviön ja alentaa mikro-ohjaimen syöttöjännitettä. Liian alhainen resistanssiarvo puolestaan vaikeuttaa hyvin pienten virtojen mittaamista.

Tehonsyötön virheenkorjauksen käsite ilmestyi ensimmäisen kerran kuvaan sulautettujen järjestelmien suunnittelussa yli kymmenen vuotta sitten. Tavanomaiset virheenkorjauksen JTAG-mittausyksiköt ovat nykyään saatavissa virtamittaustoimintojen kera. Monet suositut sulautettujen järjestelmien työkalupaketit ja IDE-kehitysympäristöt tukevat niitä, mutta tyypillisesti ne eivät tarjoa uusimpien sulautettujen järjestelmien edellyttämää laajaa dynamiikka-aluetta ja suurta mittaustarkkuutta.

Qoitech-yhtiön kehittämä Otii Arc on esimerkki mittausyksiköstä, joka vastaa yhä kasvavaan kysyntään sulautettujen järjestelmien tarkoista energiankulutuksen reaaliaikaisista mittauksista.

Reaaliaikainen virtamittaus laajalla dynamiikalla

Qoitechin kehittämä Otii Arc -laite (kuva 1) sisältää ohjelmoitavan teholähteen ja analysaattorin samassa kompaktissa yksikössä. Kattava ohjelmistosovellus tarjoaa laitteelle käyttöliittymän ja se on saatavissa kaikille suosituille käyttöjärjestelmille. Mittausyksikkö voi näyttää ja tallentaa virran reaaliaikaisesti nanoampeerin tarkkuudella ja sen suurin näytenopeus on 4 ks/s. Markkinoiden laajin dynaaminen virtamittausalue ulottuu kymmenistä nanoampeereista viiteen ampeeriin, mikä tekee yksiköstä ihanteellisen käytettäväksi minkä tahansa sulautetun järjestelmän kanssa.

Kuva 1. Qoitechin kehittämä Otii Arc on kannettava kompakti laite.

Otii Arc -yksikön syöttöteho voidaan ottaa joko USB-lähteestä tai ulkoisesta DC-lähteestä. Testattavalle laitteelle (DUT) syötettävä lähtöjännite on ohjelmoitavissa välille 0,5 – 5 VDC yhden millivoltin askelin. Mittausyksikkö kykenee antamaan jatkuvaa 2,5 ampeerin virtaa ja huippuvirta voi enimmillään olla jopa 5 A. Ulkoista teholähdettä tarvitaan, jos halutaan syöttää suurempia virtoja kuin USB-portista on saatavissa.

Otii Arcissa on UART-liitäntä, kaksi GPIO-tuloa, kaksi GPIO-lähtöä ja kaksi jännitteentunnistusnastaa. UART-liitännän avulla DUT-laitteen virheenkorjausviestit näytetään reaaliaikaisten virtamittausten rinnalla. Tämän UART-ominaisuuden avulla sulautetun järjestelmän kehittäjä voi koodissaan korostaa tehtäviä tai tarkkailupisteitä osoittamaan tiettyjä sovellustoimintoja. UART-viestit mahdollistavat sovelluskoodin synkronoinnin reaaliaikaisiin virtamittauksiin. Esimerkki tästä nähdään kuvassa 2.

 

Kuva 2. UART-virheenkorjausviestien synkronointi Otii Arc -mittausyksikön reaaliaikaisten virtamittausten kanssa.

Otii Arc -ohjelmisto mahdollistaa reaaliaikaisten mittausjaksojen tallennuksen ja varastoinnin. Tämä ominaisuus on erityisen kätevä vertailtaessa koodin tai laitteiston parannusten vaikutuksia sulautetun järjestelmän toimintaan kehitystyön protovaiheessa. GPIO-nastat mahdollistavat DUT-laitteen tilanastojen näkymisen mittausyksikön näytöllä reaaliajassa, mikä entisestään auttaa virheenkorjausprosessia.

Tunnistusnastat mahdollistavat DUT-laitteen muiden tehonsyöttölinjojen mittaamisen tai helpottavat pääteholähteen jännitteen nelijohtimista valvontaa. Mittausyksikössä on myös ohjelmoitava virtakuorma akun purkamisen helpottamiseksi ja sen profiilin tallentamiseksi. Otii Arc voi sen jälkeen emuloida tallennettua akkuprofiilia päälähtöjännitteellään. Näiden ominaisuuksien käyttämiseen tarvitaan Otii-akkutyökalupaketin ohjelmistolisenssi, joka on saatavissa optiona.

Kuvassa 3 nähdään CR2032-nappikenno, joka on liitetty Otii Arciin akun purkautumisen profilointia varten. Akun testausprofiilin asetukset nähdään kuvassa 4. Käyttäjä voi asettaa virtakuorman voimakkuuden ja kestoajan suureksi tai pieneksi. Myös iteraatiokierrosten toistomäärä voidaan asettaa halutuksi.

Kuva 3. Otii Arc -mittausyksikköön kiinnitetty CR2032-nappiparisto purkautumisen profilointia varten.

Kuva 4. CR2032-nappikennon profilointiasetukset.

Kuvan 4 profilointiasetuksissa korkean virran asetusarvo on 40 mA ja alhaisen virran arvo 100 µA. Kullekin virta-alueelle asetettu aika ja toistojaksojen määrä vastaavat 30 päivän pituista purkausjaksoa.

Otii Arc -yksikön avulla sulautetun järjestelmän kehittäjä voi nopeasti tutkia, kuinka paljon kehitetty prototyyppi kuluttaa tehoa ja missä vaiheessa. Mikro-ohjaimen lepotilan manipuloinnin ja oheislaitteiden toimintojen sammuttamisen lisäksi yksikkö antaa mahdollisuuden myös muiden tehonsäästöideoiden tutkimiseen.

Hyvä esimerkki on langattomassa tiedonsiirrossa käytettävä protokolla. Useimpien verkon reunalla toimivien langattomien IoT-anturien tarvitsee välittää vain hyvin vähän dataa, esimerkiksi lämpötila- ja kosteuslukemia 15 minuutin välein. Joidenkin langattoman datansiirron protokollien, verkkoreititysten ja tietoturvamenettelyjen luonteena kuitenkin on, että esimerkiksi 40 tavua dataa sisältävä viesti voi helposti kasvaa useiden kilotavujen kokoiseksi.

Qoitech-yhtiön laatima tekninen dokumentti osoittaa, kuinka langattoman protokollan valinta vaikuttaa energiankulutukseen. Kuvan 5 yhteenveto havainnollistaa tuloksia testisarjasta, joka on tehty käyttäen langatonta NB-IoT-moduulia eri protokollilla ja suojausasetuksilla.

Kuva 5. Vertailu eri datansiirtoprotokollien vaikutuksista energiankulutukseen.

Tehonkulutus nopeasti selville

Sulautetun IoT-järjestelmän akun käyttöajan määrittäminen on hyvin ongelmallista. Ilman kulutetun energian tarkkaa mittaamista akun ennustettu käyttöaika on parhaimmillaankin vain arvio.

Langattomaan datansiirtoon tarkoitettujen SoC-piirien datalehdet antavat hyvän kuvan tilanteesta, mutta ne eivät ota huomioon esimerkiksi langattoman linkin muodostamisen ja datan lähettämisen dynaamista luonnetta. Tehonkulutuksen huiput vaikuttavat myös akun pitkän aikavälin suorituskykyyn, joten kyky mallintaa todennäköistä käyttäytymistä tulee korvaamattoman tärkeäksi.

Qoitechin nopeatoiminen Otii Arc -laite, joka on nyt saatavissa Mouserin jakelukanavista, kykenee ohjaamaan kohteen tehonjakelua, analysoimaan energiankulutusta reaaliajassa ja synkronoimaan virheenkorjauskoodia samassa kompaktissa yksikössä. Siitä on tulossa korvaamaton väline kenen tahansa kehittäjän työpöydälle.

back to top
MORE NEWS

Darkwebistä löytyi kuusi miljoonaa varastettua maksukorttia

Vaikka pankit ja muut rahoitusalan tahot tekevät paljon suojatakseen asiakkaitaan korttipetoksilta, rikolliset onnistuvat siitä huolimatta tihutyöissään. NordVPN:n uusimmassa tutkimuksessa analysoitiin 6 miljoonaa maksukorttia, jotka löytyivät pimeästä verkosta.  Kaksi kolmasosaa korteista oli yhdistetty muihin yksityisiin tietoihin, kuten osoite, puhelinnumero, sähköpostosoite tai jopa sosiaaliturvatunnus.

Autokauppa on edelleen fossiilista

Autokauppa on ollut koronapandemian ja Venäjän aloittaman sodan aikana suurissa vaikeuksissa, kun tarvittavista komponenteista on ollut pulaa. Autoteollisuutta seuraavan JATO Dynamicsin mukaan ongelmat alkavat helpottaa, mikä näkyy myytyjen uusien ajoneuvojen määrän kasvuna. Valtaosa uusista autoista kulkee edelleen fossiilisilla polttoaineilla.

Elintoimintojen kliiniset mittaukset yhdellä piirillä

Moni fyysisen kunnon ja terveyden seurantaan tarkoitettu laite sisältää erilaisia elintoimintojen mittauksia, mutta niiden tarkkuus ja luotettavuus eivät täytä terveydenhoidon ammattilaisten vaatimuksia. Pitkälle integroidun AFE-piirin avulla voidaan kuitenkin rakentaa jopa iholle kiinnitettävän tarralapun muotoon mittausjärjestelmä, joka hoitaa kaikki tärkeät elintoimintojen mittaukset kliinisellä tasolla.

Simuloi 64-bittistä Arm-koodia PC:llä

Saksalainen SEGGER laajensi vastikään sulautettujen sovellusten työkalutarjontaansa kääntimen ja ajonaikaisen tuen 64-bittisille Arm-sovelluksille. Nyt palettiin on lisätty simulaattori.

Piianodia käyttävä ihmeakku tähtää lentäviin autoihin

Kalifornialainen Amprius Technologies on kehittänyt akkutekniikan, jossa grafiittianodi korvataan piipohjaisella ratkaisulla. Tämä kasvattaa akun energiatiheyden kaksinkertaiseksi. Nyt yhtiö kertoo suunnitelmistaan avata ensimmäisen tehtaansa.

Maailman nopein kotinetti tulee Suomeen

Suomen suurin valokuituoperaattori Lounea julkisti jo alkuvuonna aloittaneensa ensimmäisenä Suomessa kehityspolun kohti 50GPON-luokan kuituverkkoja. Teknologiatestit Lounealla ovat kevään aikana edenneet suunnitellusti ja testeissä kuitu kotiin -verkossa saavutettiin ennätyksellinen 42 gigan nopeus.

Pitääkö olla huolissaan, jos kännykän näyttö avautuu itsestään?

Jos laittaa Googleen hauksi "puhelin avautuu itsestään", saa yli 209 miljoonaa tuosta. Mutta miksi puhelimet avautuvat itsestään? Asiantuntijoiden mukaan kyse voi olla GhostTouch-hyökkäyksestä, joka voi aiheuttaa käyttäjille ongelmia, sanoo NordVPN:n kyberturvallisuusasiantuntija Adrianus Warmenhoven.

Signaalia avoimien Open RAN -tukiasemien kehitykseen

Open RAN on avoin tukiasema-arkkitehtuuri, jota monet operaattorit kaavailevat jatkossa käyttävänsä. Rohde & Schwarz ilmoittaa, että sen signaaligeneraattorit ja -analysaattorit on nyt hyväksytty Qualcommin avoimien verkkojen laitteiden QRU100-radiopiirien testaamiseen.

IoT-data tuo isot säästöt Technopoliksen energiakuluihin

Älykkäistä kiinteistöistä on hehkutettu jo vuosia, mutta millaisia ovat käytännön sovellukset ja ennen kaikkea tulokset? Technopoliksen Ruoholahden 3-kiinteistössä on päästy merkittäviin tuloksiin: lämmitysenergiasta on onnistuttu säästämään yli 30 prosenttia ja ilmanvaihto onnistuu 50 prosenttia pienemmällä energialla.

Suomeen halutaan järjestelmäpiirisuunnittelun huippuyksikkö

Tampereen yliopisto, Oulun yliopisto, Aalto-yliopisto ja Nokia suunnittelevat yhteisen järjestelmäpiirisuunnitteluun keskittyvän huippukeskuksen perustamista. Keskus olisi osa vireillä olevaa kansallista Siruja Suomesta -ohjelmaa, joka puolestaan olisi osa EU:n Chips Act -ohjelmaa.

Verkkorikollisuus ammattimaistuu kovaa vauhtia

Kyberrikollisryhmien toiminta ammattimaistuu kiihtyvällä vauhdilla, todetaan tietoturvayhtiö WithSecuren raportissa. Nyt kehitystä nopeuttavat kiristyshaittaohjelmat, kertoo yhtiön vanhempi analyytikko Stephen Robinson.

Google ja EU haluavat säännellä tekoälyä

Tekoälyn nopea kehitys erityisesti viimeisen vajaan vuoden aikana on saanut monet huolestumaan. Moni tutkija haluaisi hidastaa kehitystä. Nyt Google ja EU ovat päässeet alustavaan sopuun siitä, että tekoälyä pitää reguloida.

BCC Solutions kokosi verkkokomponentit ja mittalaitteet saman katon alle

BCC Solutionsista tulee Suomen verkkolaitemarkkinoiden keskeinen peluri. Kesäkuun alusta lukien tammikuussa 2022 ostetut Harrico PTE ja Hantekno sulautetaan lopullisesti emoyhtiöön. Samalla lakkautetaan aputoiminimi TEKFinland, jonka toiminta jatkuu niin ikään BCC Solutions -nimen alla.

Sähkö tulee dieseliä halvemmaksi raskaassa liikenteessä

Maanteillä alkaa pian näkymään rekkoja, joiden käyttövoimana on sähkö. Göteborgilaisen Chalmersin teknisen korkeakoulun tutkijat ovat todistaneet, että sähkörekat tulevat halvemmiksi kuin vanhat dieselvoimaiset

HDR-videota jopa puettaviin laitteisiin

HDR-video tarkoittaa laajempaa väriavaruutta, suurempaa kontrastia ja kirkkaampaa kuvaa. Tähän asti tekniikkaa ei ole saatu tuotua pieniin kannettaviin laitteisiin. Imagination Technologiesin uusi grafiikkaprosessori on maailman pienin GPU-piiri, joka tukee HDR-kuvaa.

Generatiivinen tekoäly mullistaa kuvankäsittelyn

Tekoäly tuottaa jo monenlaisia kuvia tekstikehotteiden avulla, mutta generatiivinen tekoäly saattaa jatkossa tehdä kaikista kuvankäsittelyn ammattilaisia. Ainakin jollakin tasolla. Adobe kertoo tuovansa Photoshop-ohjelmaansa generatiivisen täyttötyökalun.

Swappie lupaa premium-vaihdokeille uudenveroisen akun

Swappie on julkaissut uudet Premium Series -tuoteperheen. Premium-laitteet ovat ulkoisesti moitteettomia sekä täysin toiminnallisia laitteita, joilla on 100-prosenttinen akkukapasiteetti. Swappien mukaan kaikki sille päätyvät puhelimet käyvät läpi 52 askeleen tarkistusprosessin, johon kuuluu puhelimen akun tarkistus tai vaihto tarpeen mukaan. Kaikissa Premium Series -puhelimissa on taattu 100-prosenttinen akkukapasiteetti.

Autotallista miljardiyritykseksi: Rutronik on 50-vuotias

Saksalainen elektroniikan komponenttien jakelija Rutronik juhlii tänä vuonna 50-vuotisjuhliaan. Helmut Rudel (kuvassa vas.) perusti Rutronikin vuonna 1973 Ispringenissä lähellä Pforzheimia. Nykyään hänen poikansa Thomas Rudel toimii yhtiön toimitusjohtajana.

Maailman ensimmäinen täysin lyijytön muistimoduuli

Apacer ilmoittaa kehittäneensä maailman ensimmäisen täysin lyijyttömän muistimoduulin. Se ei ainoastaan ylitä nykyisen EU:n RoHS-ympäristönsuojelustandardin vaatimuksia, vaan myös välttää turvautumisen RoHS 7(c)-I:n lyijyvapautuslausekkeeseen.

Löydä haavoittuvuus - tienaa satatuhatta euroa

LähiTapiola on päättänyt tuplata Bug Bounty -ohjelmansa kautta valkohattuhakkereille tarjoamansa maksimipalkkion. Aiemmin tietoturvahaavoittuvuuksien löytämiseen tähtäävän ohjelman enimmäispalkkiona oli 50 000 euroa. Nyt summa on nostettu 100 000 euroon.

Apr # Nyhetssajt samt mobil. Placeras direkt efter första nyheten
 2022  # mobilbox
TMSNet  advertisement
Mar Apr May Jun # Rohde mobilbox
May  # Farnell  mobilbox f skyskrapa

© Elektroniikkalehti

 
 

TECHNICAL ARTICLES

Elintoimintojen kliiniset mittaukset yhdellä piirillä

Moni fyysisen kunnon ja terveyden seurantaan tarkoitettu laite sisältää erilaisia elintoimintojen mittauksia, mutta niiden tarkkuus ja luotettavuus eivät täytä terveydenhoidon ammattilaisten vaatimuksia. Pitkälle integroidun AFE-piirin avulla voidaan kuitenkin rakentaa jopa iholle kiinnitettävän tarralapun muotoon mittausjärjestelmä, joka hoitaa kaikki tärkeät elintoimintojen mittaukset kliinisellä tasolla.

Lue lisää...

OPINION

Ennakkoluulot estävät tekoälyn täyden hyödyntämisen

Tekoäly on valloittanut kahvipöytäkeskustelut. Keskusteluista voimme kiittää ChatGPT:n kaltaisia tekoälyjä, jotka loistavat kyvyllään laatia tekstejä – niin pätevästi kirjoitettuja artikkeleita kuin toimivaa koodiakin, kirjoittaa Lenovolla globaalin monimuotoisuustoimiston johtajana työskentelevä Ada Lopez.

Lue lisää...

LATEST NEWS

  • Darkwebistä löytyi kuusi miljoonaa varastettua maksukorttia
  • Autokauppa on edelleen fossiilista
  • Elintoimintojen kliiniset mittaukset yhdellä piirillä
  • Simuloi 64-bittistä Arm-koodia PC:llä
  • Piianodia käyttävä ihmeakku tähtää lentäviin autoihin

NEW PRODUCTS

  • Navitasin ihmetehopiirit Mouserin valikoimaan
  • 5 wattia neliötuuman powerista
  • 3,5 kilowattia erittäin korkealla hyötysuhteella
  • Automaattisesti varavirran varaan
  • Tarkkaa asentotietoa vihamielisessä ympäristössä
 

NEWSFLASH

twitter
ETN_fi @ETN_fi
ETN_fi UK Semiconductor Strategy https://t.co/MABHzsSaK4
toukokuu 10 • reply • retweet • favorite
ETN_fi RT @joeprkns: Last night I used GPT-4 to write code for 5 micro services for a new product. A (very good) dev quoted £5k and 2 weeks. G…
maalis 17 • reply • retweet • favorite
ETN_fi This is why Nokia lost the game in mobile phones - an insiders view https://t.co/NB5Wndkx5p
joulu 12 • reply • retweet • favorite
ETN_fi @OnePlus_FI lahjoittaa Pelastusarmeijalle 50 puhelinta jouluapuun. Iso- Britanniassa samanlainen lahjoitus tehdään… https://t.co/LKdl2Pywie
joulu 07 • reply • retweet • favorite
ETN_fi Finnish PM Sanna Marin: We need to cut our dependence on China. https://t.co/598gQXKvlj #Slush2022 #China #electronics #semiconductors
marras 17 • reply • retweet • favorite
web design services
 

Section Tapet