JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

SIM-kortti on lopulta varsin kömpelö tapa todentaa käyttäjiä. Nyt sulautettu SIM eli eSIM näyttää vihdoin liikahtavan kaupalliseen käyttöön. STMicroelectronics on saanut GSMA-järjestön akkreditoinnin ensimmäisenä eSIM-piirien valmistajana maailmassa.

SIM-kortti tuotiin markkinoille vuonna 1991 mahdollistamaan turvallinen käyttäjien autentikointi ja datan suojaaminen tuolloin käynnistyneissä GSM-verkoissa. Samaa toiminnallisuutta on yritetty pitkään tuoda päätelaitteisiin sulautetutun mikropiirin muodossa.

ST:n eSIM-ratkaisu perustuu ST33-mikro-ohjaimen ympärille. Integroituna piirinä eSIM vie laitteissa vähemmän tilaa ja ne ovat myös uudelleen ohjelmoitavissa. Tästä eivät kaikki operaattorit ole pitäneet, sillä ne haluavat luonnollisesti sitoa tilaajat omaan verkkoonsa.

Toisaalta eSIM mahdollistaa myös pidemmät sitoutumiset operaattorin verkkoon. Enemmän huolta aiheuttivat keväällä väitteet, joiden mukaan AT&T ja Verizon olisivat halunneet kehittää eSIM-standardia, jossa sulautettu kortti lukittuisi operaattorin verkkoon. Tämä olisi tietysti ollut vastoin koko eSIM-ideaa.

Sulautettu eSIM-kortti mahdollistaa myös aivan uudet mobiiliverkkoon liitetyt laitteet. Tähän asti SIM-kortti on – nanokokoisenakin – asettanut rajoituksia laitteiden kokoon ja muotoon. Pienenä mikropiirinä eSIM poistaa nämä rajoitukset.

Täsmällisesti akkreditointi koskee GSMA:N SAS-UP-määrityksiä (Secure Accreditation Scheme for UICC Production) ST:n Roussetin tehtaassa. Akkreditoituna eSIM-valmistajana ST voi toimittaa ST33-pohjaiset piirinsä suoraan valmistajien tuotantoon. Piirit ovat käyttövalmiita, eivätkä tarvitse lisäohjelmointia. Tämä myös säästää laitevalmistajien aikaa ja kustannuksia.

 

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template