JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

SIM-kortti on lopulta varsin kömpelö tapa todentaa käyttäjiä. Nyt sulautettu SIM eli eSIM näyttää vihdoin liikahtavan kaupalliseen käyttöön. STMicroelectronics on saanut GSMA-järjestön akkreditoinnin ensimmäisenä eSIM-piirien valmistajana maailmassa.

SIM-kortti tuotiin markkinoille vuonna 1991 mahdollistamaan turvallinen käyttäjien autentikointi ja datan suojaaminen tuolloin käynnistyneissä GSM-verkoissa. Samaa toiminnallisuutta on yritetty pitkään tuoda päätelaitteisiin sulautetutun mikropiirin muodossa.

ST:n eSIM-ratkaisu perustuu ST33-mikro-ohjaimen ympärille. Integroituna piirinä eSIM vie laitteissa vähemmän tilaa ja ne ovat myös uudelleen ohjelmoitavissa. Tästä eivät kaikki operaattorit ole pitäneet, sillä ne haluavat luonnollisesti sitoa tilaajat omaan verkkoonsa.

Toisaalta eSIM mahdollistaa myös pidemmät sitoutumiset operaattorin verkkoon. Enemmän huolta aiheuttivat keväällä väitteet, joiden mukaan AT&T ja Verizon olisivat halunneet kehittää eSIM-standardia, jossa sulautettu kortti lukittuisi operaattorin verkkoon. Tämä olisi tietysti ollut vastoin koko eSIM-ideaa.

Sulautettu eSIM-kortti mahdollistaa myös aivan uudet mobiiliverkkoon liitetyt laitteet. Tähän asti SIM-kortti on – nanokokoisenakin – asettanut rajoituksia laitteiden kokoon ja muotoon. Pienenä mikropiirinä eSIM poistaa nämä rajoitukset.

Täsmällisesti akkreditointi koskee GSMA:N SAS-UP-määrityksiä (Secure Accreditation Scheme for UICC Production) ST:n Roussetin tehtaassa. Akkreditoituna eSIM-valmistajana ST voi toimittaa ST33-pohjaiset piirinsä suoraan valmistajien tuotantoon. Piirit ovat käyttövalmiita, eivätkä tarvitse lisäohjelmointia. Tämä myös säästää laitevalmistajien aikaa ja kustannuksia.

 

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template