Mikro-ohjaimia myydään vuonna 2026 jo 27 miljardilla dollarilla, tietää tutkimuslaitos Yple Developpement kertoa. Useampi kuin joka kolmas näistä menee autoihin eli osaksi auton kasvavaa elektroniikkaa.

Autot ovat jo nyt selvästi suurin sektori mikro-ohjaimille. Tänä vuonna autoihin menee 32 prosenttia ohjainsiruista, joten osuus kasvaa koko ajan. Viisi suurinta mikro-ohjainten toimittajaa ovat NXP, Renesas, Infineon, STMicroelectronics ja Microchip.

Jatkuvat toimitusketjun häiriöt eivät johda hintojen dramaattiseen laskuun. Ylitarjonnan riski on edelleen olemassa, mikä laskee ohjainten hintoja vuonna 2024 ja sen jälkeen.

Yolen mukaan on kuitenkin todennäköisempää, että valmistajat pitävät hinnat korkeina saadakseen takaisin osan investoinneistaan uuteen kapasiteettiin. Keskihintojen asteittainen lasku hyödyttää todennäköisesti useimpia toimittajia markkinaosuudesta riippumatta.

Kuva: Unsplash

ETNtv

Watch ECF videos

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...

Suomen suurin valtti kybersodassa on luottamus

Teknologia19 – Aalto-yliopiston kyberturvallisuusprofessori Jarno Limnéll uskoo, että luotettavuudesta voi tulla suomalaisten yritysten suurin myyntivaltti tulevaisuudessa. – Tärkein kysymys on tulevaisuudessa, kehen ja mihin voimme luottaa. Luottamuksesta on tulossa hyvin arvokas aineeton pääoma yrityksille, Limnéll sanoi eilen messukeskuksessa.

Lue lisää...

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

NEWSFLASH

ETN_fi @OnePlus_FI lahjoittaa Pelastusarmeijalle 50 puhelinta jouluapuun. Iso- Britanniassa samanlainen lahjoitus tehdään… https://t.co/LKdl2Pywie
3hreplyretweetfavorite
ETN_fi Finnish PM Sanna Marin: We need to cut our dependence on China. https://t.co/598gQXKvlj #Slush2022 #China #electronics #semiconductors
ETN_fi https://t.co/ugg6A09vln Need cm level accuracy in your positioning device? Now you can explore this with #ublox two… https://t.co/5rQNxsAu5V
ETN_fi EU chip plan would cost ‚ā¨500bn, says NXP CEO https://t.co/j9bD8VpK9c
ETN_fi Uuden polven oskilloskooppi näyttää signaalin tarkemmin kuin koskaan aiemmin https://t.co/1lMRFgE0IU
Sponsors


Gold Sponsors


Silver Sponsors
Bronze

ECF template