Operaattorit ja Gigantti julkistivat syyskuun myydyimpien puhelinten tilastot ja lähes kaikilla listoilla kuluttajien suosikiksi nousi OnePlus Nord CE 2. Alkuvuodesta myyntiin tullut laite on nyt satasen halvempi ja sillä hinnalla ominaisuudet näyttävät osuneen monen kohdalla jonkinlaiseen sweet spottiin.

Tämä ei toisaalta ole ihme. Nord CE 2 on erittäin ohut, varustettu vikkelällä Mediatekin Dimensity 9000 -prosessorilla, pikalatautuu 65 watin teholla ja virkistää näyttönsä 90 kertaa sekunnissa. 6,43 tuuman AMOLED-ruutu on hyvä. Alert Slider -liukusäädin puuttuu, mutta OnePlus kertoo itse, että Nord-sarja houkuttaa ennen kaikkea uusia OnePlus-ostajia.

OnePlus kiilasi syyskuussa ensimmäistä kertaa DNA:n myydyimmäksi puhelimeksi Nord CE 2 5G -mallillaan. DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikon mukaan OnePlussan Nord-mallit ovat olleet suomalaisten suosiossa siitä saakka, kun ensimmäinen malli julkaistiin syksyllä 2020. Nyt malli kiilasi iPhonen ja Samsungin ohi DNA:n myydyimpien puhelinten kärkeen.

Gigantilla sama puhelin komeili listan kärjessä. Elisalla kärkeen nousi sen kevyempi sisarmalli Lite, jonka suosioon vaikutti 199 euron myyntihinta. Telialla lista näytti entisenlaiselta eli oli Samsungin ja Applen miehittämä. Telian toiseksi myydyin kuluttajapuhelin oli reilusti toista tonnia maksava Applen iPhone 14 Pro.

ETNtv

Watch ECF videos

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...

Suomen suurin valtti kybersodassa on luottamus

Teknologia19 – Aalto-yliopiston kyberturvallisuusprofessori Jarno Limnéll uskoo, että luotettavuudesta voi tulla suomalaisten yritysten suurin myyntivaltti tulevaisuudessa. – Tärkein kysymys on tulevaisuudessa, kehen ja mihin voimme luottaa. Luottamuksesta on tulossa hyvin arvokas aineeton pääoma yrityksille, Limnéll sanoi eilen messukeskuksessa.

Lue lisää...

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

NEWSFLASH

ETN_fi @OnePlus_FI lahjoittaa Pelastusarmeijalle 50 puhelinta jouluapuun. Iso- Britanniassa samanlainen lahjoitus tehdään… https://t.co/LKdl2Pywie
4hreplyretweetfavorite
ETN_fi Finnish PM Sanna Marin: We need to cut our dependence on China. https://t.co/598gQXKvlj #Slush2022 #China #electronics #semiconductors
ETN_fi https://t.co/ugg6A09vln Need cm level accuracy in your positioning device? Now you can explore this with #ublox two… https://t.co/5rQNxsAu5V
ETN_fi EU chip plan would cost ‚ā¨500bn, says NXP CEO https://t.co/j9bD8VpK9c
ETN_fi Uuden polven oskilloskooppi näyttää signaalin tarkemmin kuin koskaan aiemmin https://t.co/1lMRFgE0IU
Sponsors


Gold Sponsors


Silver Sponsors
Bronze

ECF template