JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Qt kertoo ostaneensa saksalaisen Axivion GmbH:n ja lisänneensä sen analyysityökalut omaan palettiinsa. Käytännössä tämä laajentaa Qt:tä käyttävien koodaajien mahdollisuutta analysoida omaa käyttöliittymäkoodiansa.

Axivion on keskittynyt staattisen koodinanalyysin työkaluihin. Sillä on pitkä historia esimerkiksi lääketieteen laitteiden koodianalyysistä ja autojen järjestelmien koodin parantamisesta.

Perinteisen staattisen analyysin eli käytännössä bugien löytämisen lisäksi Axivionin työkaluilla voidaan testa koodia eri standardeja vastaan. MISRA-, AUTOSAR C++- ja muiden määritysten mukaisuuden lisäksi työkalut kertovat, onko luotu koodiarkkitehtuuri standardienmukainen.

Qt on vuosien varrella parannellut merkittävästi testausarsenaaliaan ja usein yritysostoilla. Esimerkiksi käyttöliittymätestauksen ja koodin kattavuuden analyysityökalut tulivat Froglogic-ostoksen myötä. Axivionin työkalut ovat hyvä lisä tähän pakettiin.

ETNtv

Watch ECF videos

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...

Suomen suurin valtti kybersodassa on luottamus

Teknologia19 – Aalto-yliopiston kyberturvallisuusprofessori Jarno Limnéll uskoo, että luotettavuudesta voi tulla suomalaisten yritysten suurin myyntivaltti tulevaisuudessa. – Tärkein kysymys on tulevaisuudessa, kehen ja mihin voimme luottaa. Luottamuksesta on tulossa hyvin arvokas aineeton pääoma yrityksille, Limnéll sanoi eilen messukeskuksessa.

Lue lisää...

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

NEWSFLASH

ETN_fi Cyber warfare starts years before the physical combat. See more here: https://t.co/dL2PW24xEe #cyber #cybersecurity… https://t.co/8hcSoQgqpe
ETN_fi https://t.co/ugg6A0r6JX EU will tighten cyber security on IoT devices with new NIS2 legislation. See the ECF22 keyn… https://t.co/UBiEt4PRPM
ETN_fi Onko koko internet vaarassa? ECF-ohjelma valmis, vielä ehdit mukaan https://t.co/zY31Av5iuy #ecf22 #embedded #Security
ETN_fi ECF22 is getting near - Sign in here for free! https://t.co/Jb2a93VuJ9 #ecf22 #embedded #security
Sponsors


Gold Sponsors


Silver Sponsors
Bronze

ECF template