Qt kertoo ostaneensa saksalaisen Axivion GmbH:n ja lisänneensä sen analyysityökalut omaan palettiinsa. Käytännössä tämä laajentaa Qt:tä käyttävien koodaajien mahdollisuutta analysoida omaa käyttöliittymäkoodiansa.

Axivion on keskittynyt staattisen koodinanalyysin työkaluihin. Sillä on pitkä historia esimerkiksi lääketieteen laitteiden koodianalyysistä ja autojen järjestelmien koodin parantamisesta.

Perinteisen staattisen analyysin eli käytännössä bugien löytämisen lisäksi Axivionin työkaluilla voidaan testa koodia eri standardeja vastaan. MISRA-, AUTOSAR C++- ja muiden määritysten mukaisuuden lisäksi työkalut kertovat, onko luotu koodiarkkitehtuuri standardienmukainen.

Qt on vuosien varrella parannellut merkittävästi testausarsenaaliaan ja usein yritysostoilla. Esimerkiksi käyttöliittymätestauksen ja koodin kattavuuden analyysityökalut tulivat Froglogic-ostoksen myötä. Axivionin työkalut ovat hyvä lisä tähän pakettiin.

ETNtv

Watch ECF videos

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...

Suomen suurin valtti kybersodassa on luottamus

Teknologia19 – Aalto-yliopiston kyberturvallisuusprofessori Jarno Limnéll uskoo, että luotettavuudesta voi tulla suomalaisten yritysten suurin myyntivaltti tulevaisuudessa. – Tärkein kysymys on tulevaisuudessa, kehen ja mihin voimme luottaa. Luottamuksesta on tulossa hyvin arvokas aineeton pääoma yrityksille, Limnéll sanoi eilen messukeskuksessa.

Lue lisää...

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

NEWSFLASH

ETN_fi This is why Nokia lost the game in mobile phones - an insiders view https://t.co/NB5Wndkx5p
ETN_fi @OnePlus_FI lahjoittaa Pelastusarmeijalle 50 puhelinta jouluapuun. Iso- Britanniassa samanlainen lahjoitus tehdään… https://t.co/LKdl2Pywie
ETN_fi Finnish PM Sanna Marin: We need to cut our dependence on China. https://t.co/598gQXKvlj #Slush2022 #China #electronics #semiconductors
ETN_fi https://t.co/ugg6A09vln Need cm level accuracy in your positioning device? Now you can explore this with #ublox two… https://t.co/5rQNxsAu5V
ETN_fi EU chip plan would cost ‚ā¨500bn, says NXP CEO https://t.co/j9bD8VpK9c
Sponsors


Gold Sponsors


Silver Sponsors
Bronze

ECF template