JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Miltä kuulostaisi läpinäkyvä 55-tuumainen näyttö, joka ymmärtää kosketusta? Se voisi olla vaikkapa junan ikkunassa, jolloin ruudulta voisi tehdä ruokatilauksia. EG Electronics esitteli tällaista ihmenäyttöä Embedded Conference Finland -tapahtumassa.

Lusid-näyttö on EG Electronicsin kumppanin Bi-Search Internationalin tuote. Kun näyttö ei ole päällä, se on täysin läpinäkyvä. Näyttö voi toimia seinällä esimerkiksi ikkunan päällä, mutta myös pöytäasennus jalkoineen onnistuu joko vaaka- tai pystyasennossa.

Näytön resoluutio on 1920 x 1080 pikseliä eli FullHD-tasoa. Käytettäessä läpinäkyvyys on 36-38 prosenttia. Ruutu painaa 22 kiloa ja rakenteen ulkopinnoilla on 3-millinen karkaistu lasi. Näytön kehys on vain 15 millimetriä paksu. Erilaisia sisältöjä ruudulle saa normaalisti HDMI-liitännän kautta.

ECF22:ssa näytille oli Lusid-näytön versio ilman kosketusohjausta. Tanskan elektroniikkamessuilla oli kuitenkin jo esillä huippumalli, jossa ruutu reagoi kymmeneen kosketukseen samanaikaisesti. Ominaisuus tekee näytöstä todella interaktiivisen.

Läpinäkyvä kosketusnäyttö avaa mahdollisuuksia hyvin erilaisiin sovelluksiin. Tai kuten EG Electronicsin myyntipäällikkö Maarit Hämeen-Anttila sanoi, ”vain mielikuvitus on rajana”.

ETNtv

Watch ECF videos

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...

Suomen suurin valtti kybersodassa on luottamus

Teknologia19 – Aalto-yliopiston kyberturvallisuusprofessori Jarno Limnéll uskoo, että luotettavuudesta voi tulla suomalaisten yritysten suurin myyntivaltti tulevaisuudessa. – Tärkein kysymys on tulevaisuudessa, kehen ja mihin voimme luottaa. Luottamuksesta on tulossa hyvin arvokas aineeton pääoma yrityksille, Limnéll sanoi eilen messukeskuksessa.

Lue lisää...

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

NEWSFLASH

ETN_fi Cyber warfare starts years before the physical combat. See more here: https://t.co/dL2PW24xEe #cyber #cybersecurityhttps://t.co/8hcSoQgqpe
ETN_fi https://t.co/ugg6A0r6JX EU will tighten cyber security on IoT devices with new NIS2 legislation. See the ECF22 keyn… https://t.co/UBiEt4PRPM
ETN_fi Onko koko internet vaarassa? ECF-ohjelma valmis, vielä ehdit mukaan https://t.co/zY31Av5iuy #ecf22 #embedded #Security
ETN_fi ECF22 is getting near - Sign in here for free! https://t.co/Jb2a93VuJ9 #ecf22 #embedded #security
Sponsors


Gold Sponsors


Silver Sponsors
Bronze

ECF template