JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ECF

OnePlus on esitellyt uuden mallin edullisempien puhelimien Nord-sarjaan. Nord CE 5G tarkoittaa ”core editionia” eli pitää sisällään kaikki Nord-sarjan ”ydinominaisuudet”. Viikon testin jälkeen voi ennustaa, että laitteesta tulee iso hitti alkuperäisen Nordin tapaan. Ensi syksynä se näkynee usean koululaisen tai opiskelijan taskussa.

Uusin Nord-puhelin tuntuu heti ohuelta kädessä. Se on vain 7,9 millimetriä paksu eli OnePlussan ohuin laite muutamaan vuoteen. Silti laitteen pohjaan on lisätty liitäntä langallisille kuulokkeille. 6,43-tuumainen näyttö virkistyy 90 kertaa sekunnissa. Tarkkuus ja kirkkaus ei ole aivan huippumallien tasolla, mutta näyttö on silti erittäin laadukas erotellen 410 pikseliä tuumalla 2400 x 1080 pikselin ruudulla.

Prosessori Snapdragon 750G on periaatteessa vikkelä, mutta eron huippumallien Snapdragon D888:een huomaa. Toisaalta vertailu 9 Pro -puhelimeen ei ole oikein reilua. Laitetta pitää verrata alkuperäiseen Nordiin. Siinä vertailussa uusi pärjää hyvin: 20 prosenttia tehokkaampi prosessoriydin ja 10 prosenttia tehokkaampi grafiikka. X52-modeemi yltää aivan samaan 5G-vauhtiin kuin mikä tahansa puhelin tällä hetkellä.

Kamera on tietenkin tärkeä osa älypuhelinta. Nord CE 5:ssä on kolmoiskamera, jossa pääkamera on 64 megapikselin kenno. 8 megapikselin ultralaajakenno näyttää maailmaa 119 asteen kulmalla ja bokeh-efektejä luodaan 2 megapikselin syvyyskameralla.

Miten kamera sitten pärjää testissä? Kun vastaan asettuu Hasselbladin kanssa värikalibroitu 9 Pro -malli parempine (ja useampine) kennoineen, ero on selvä. Esimerkiksi makrokuvia ei voi oikeastaan edes verrata. Laajakulmakuvissakin on eroa, mutta Nord CE 5G selviytyy kuitenkin varsin hyvin. Siitä pitää huolen tekoälypohjainen näkymien tunnistus, joka säätää kuvausasetuksia.

Uuden Nordin ongelmaksi tulee perusasetuksilla kuvattuna monia keskihintaluokan Android-puhelimia vaivaava vika: värien toisto heittelee, valojen ja varjojen vaihtuminen on ilmeinen ongelma ja edullisemman pääkennon pikselien laatu vaikuttaa. Hieman osvittaa antavat seuraavat kaksi kuvaa, joista ylempi on kuvattu Nord CE 5G:llä ja alempi uudella 9 Pro -mallilla. Osviittaa siksi, että kyse on webbiresoluutioista.

 

Uusi Nord pitää sisällään ison, 4500 milliampeeritunnin akun, jota ladataan Warp 70T -tekniikalla. Vaikka akku on isompi kuin alkuperäisessä Nordissa, se latautuu silti 70 prosentin kapasiteettiin puolessa tunnissa.

OnePlus Nord CE 5G tulee tarjolle kolmena eri mallina. 6+128 gigatavun muistilla hinta on 299 euroa. 8+128 gigatavua 329 euroa ja 12+256 gigatavua 399 euroa. Kaikissa on uusin OxygenOS 11 Android 11:n päällä. Tämä on edelleen yksi sulavampia ja parhaita käyttöliittymiä Android-leirissä.

Virheitäkin uuden Nordin suunnittelussa on tehty. Yhtiön puhelimien tavaramerkki ei slider-liukukytkin on jätetty nyt pois. Toivottavasti tämä ei ole merkki OnePlussan uudesta suunnittelutrendistä. Ei pitäisi yrittää korjata sellaista, joka ei ole millään tavalla rikki.

Kisa uuden Nordin hintaluokassa on tällä hetkellä todella kovaa. Samsungilla on useita malleja, jotka ovat kaupassa samalla hyllyalueella, samoin Xiaomilla. Lopulta voittajaksi voi selviytyä sekin, jonka käyttö on sujuvampaa. Ja tässä uusi Nord on oneplussamaiseen tyyliin hyvä.

 
 

Suomen suurin valtti kybersodassa on luottamus

Teknologia19 – Aalto-yliopiston kyberturvallisuusprofessori Jarno Limnéll uskoo, että luotettavuudesta voi tulla suomalaisten yritysten suurin myyntivaltti tulevaisuudessa. – Tärkein kysymys on tulevaisuudessa, kehen ja mihin voimme luottaa. Luottamuksesta on tulossa hyvin arvokas aineeton pääoma yrityksille, Limnéll sanoi eilen messukeskuksessa.

Lue lisää...

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...
 
 
ETN_fi Free webinar on FPGA testing. See more here -> https://t.co/jIt8D1yUpx
ETN_fi Finnish Sensible 4 brings their autonomous car SW to market in 2021. It is all about sensor fusion!… https://t.co/tq0vhFFgAs
ETN_fi Myytti murtui: Suomen autokanta ei ole erityisen saastuttava https://t.co/M73Sq2bqnn @Autoala @TraficomFinland @lvmfi #liikenne #päästöt
ETN_fi FreeBuds 4i. BT 5.2, ANC, long battery life, 99 euros. https://t.co/Sw0HkL7utv @Huawei #freebuds4i


Sponsors


congatec is a leading supplier of industrial computer modules using the standard form factors COM Express, Qseven and SMARC as well as single board computers and EDM services. congatec’s products can be used in a variety of industries and applications, such as industrial automation, medical, entertainment, transportation, telecommunication, test & measurement and point-of-sale.Presentors


We offer custom, cost-effective solutions to help you fulfil your project. With our wealth of technology expertise, we can provide expert technical support and guidance at every stage of your design.AFRY (previous ÅF Pöyry) offers customized SW, HW and mechatronics services to the embedded and industrial IoT-markets. Based on your needs we deliver requirement specification, design, implementation, manufactured product and maintenance for your intelligent and connected systems. AFRY has many years' experience in providing air-born products with high demands on quality and traceability, robust end-to-cloud solutions as well as cost-efficient end user products. We also provide expert consultants.Exhibitors


DATA MODUL stands behind its claim as a worldwide leading supplier of professional “visual solutions” and is a reliable premier choice partner in the areas of display, touch, embedded and monitor solutions.Kontron is a global leader in embedded computing technology (ECT). As a part of technology group S&T, Kontron offers a combined portfolio of secure hardware, middleware and services for Internet of Things (IoT) and Industry 4.0 applications. With its standard products and tailor-made solutions based on highly reliable state-of-the-art embedded technologies, Kontron provides secure and innovative applications for a variety of industries.
Rutronik has developed from a “one-man-company” into one of the worldwide leading broadline distributors, employing more than 1,600. In the electronic components market, Rutronik currently ranks 11th worldwide and is the third largest European distributor. The product range includes semiconductors, passive and electromechanical components as well as embedded boards, storage technologies, displays and wireless products.

ECF template