JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Reilu vuosi sitten Nvidia ilmoitti, että se aikoo ostaa englantilaislähtöisen Arm:n japanilaiselta Softbankilta. 40 miljardin dollarin jättikauppaa on se jälkeen arvioitu eri maiden kilpailuviranomaisten toimesta. Kun osa kaupan esteistä on poistunut, USA:n kansallinen kauppakomissio FTC haluaa estää kaupan oikeusteitse.

Kaupan suurin ongelma on koko ajan ollut sama. Arm hallitsee sulautettujen laitteiden prosessorimarkkinoita, esimerkiksi älypuhelimia, ja on esitetty isoja epäilyjä siitä, että arkkitehtuurin ja tekniikan lisensoinnin siirtyminen yhden tekniikkaa lisensoivan yrityksen omistukseen vääristäisi kilpailua.

Perusteluissaan FTC sanoo, että kauppa vahingoittaisi kolmea keskeistä markkina-aluetta. Näillä Nvidia kilpailee Arm-pohjaisilla tuotteillaan.

Korkean tason edistyneet ADAS-järjestelmät henkilöautoissa. Nämä järjestelmät tarjoavat tietokoneavusteisia ajotoimintoja, kuten automaattisen kaistanvaihdon, kaistanpidon, moottoritielle sisään- ja poistumisen sekä törmäysten eston.

Verkkoliitäntälaitteiden digitaaliset prosessori. Nämä ovat kehittyneitä verkkotuotteita, joita käytetään lisäämään tietokeskuspalvelimien turvallisuutta ja tehokkuutta.

Arm-pohjaiset suorittimet pilvipalveluiden tarjoajille. Nämä uudet ja nousevat tuotteet hyödyntävät Arm:n teknologiaa vastaamaan nykyaikaisten pilvipalveluja tarjoavien tietokeskusten suorituskykyä, tehokkuutta ja muokattavuutta koskevia tarpeita.

Oikeudenkäynnin on määrä alkaa vasta elokuussa 2022. Myöskään Kiinan kilpailuviranomaiset eivät ole hyväksyneet kauppaa. Englannissa kauppaa ryhdyttiin kaksi viikkoa sitten tutkimaan uudelleen. Arm on alun perin englantilainen IP-yritys ja brittien mukaan kaupalla voi olla isoja vaikutuksia jopa kansallisen turvallisuuden kannalta.

ETNtv

Watch ECF videos

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...

Suomen suurin valtti kybersodassa on luottamus

Teknologia19 – Aalto-yliopiston kyberturvallisuusprofessori Jarno Limnéll uskoo, että luotettavuudesta voi tulla suomalaisten yritysten suurin myyntivaltti tulevaisuudessa. – Tärkein kysymys on tulevaisuudessa, kehen ja mihin voimme luottaa. Luottamuksesta on tulossa hyvin arvokas aineeton pääoma yrityksille, Limnéll sanoi eilen messukeskuksessa.

Lue lisää...

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

NEWSFLASH

ETN_fi OnePlus 10T amazes with 150W charging. @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/MhHfvlpuGa
ETN_fi X-DRAM might revolutionize memory tech! @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/tb16t6iRKx
ETN_fi New battery tech will grow EV range to over 1000 km. @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/cg1jCCclMm
ETN_fi New material to replace silicon in semiconductors! @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/itbTaYOJ9k
ETN_fi 5.5G brings 10 Gbit connections, Huawei believes. @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/4OV6b6ipUW
Sponsors


Gold Sponsors

Silver Sponsors

ECF template