JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Avoimen RISC-V-arkkitehtuurin suosio on kasvanut hurjaa vauhtia, eikä enää löydy monia sulautetun elektroniikan alueita, joissa sitä ei käytettäisi. Kiinalaiset DeepComputing ja Xcalibyte ovat nyt ottaneet seuraavan askeleen: ne alkavat myydä RISC-V-pohjaista kannettavaa tietokonetta.

Maailman ensimmäisessä RISC-V-läppärissä on neliytiminen suoritin, joka on valmistettu 12 nanometrin prosessissa, 16 gigatavua LPDDR4-mmuistua ja jopa 256 gigatavua tallennustilaa. Videon pyörittämiseen on dedikoitu GPU-prosessori ja tekoälyä prosessoi NPU-suoritin.

ROMA-nimellä myytävän koneen pitäisi toimia useimmilla RISC-V-käskykantaa tuleville Linux-käyttöjärjestelmillä.

Konetta tullaan tiettävästi myymään vain sata kappaletta. Se on enemmänkin kuriositeetti, mutta samalla jättimäinen askel koko RISC-V-ekosysteemille ja Berkeleyssä kehitetylle avoimelle suoritinarkkitehtuurille.

ETNtv

Watch ECF videos

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...

Suomen suurin valtti kybersodassa on luottamus

Teknologia19 – Aalto-yliopiston kyberturvallisuusprofessori Jarno Limnéll uskoo, että luotettavuudesta voi tulla suomalaisten yritysten suurin myyntivaltti tulevaisuudessa. – Tärkein kysymys on tulevaisuudessa, kehen ja mihin voimme luottaa. Luottamuksesta on tulossa hyvin arvokas aineeton pääoma yrityksille, Limnéll sanoi eilen messukeskuksessa.

Lue lisää...

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

NEWSFLASH

ETN_fi Analog Devices Launches Industry’s First High-Resolution Module for 3D Depth Sensing and Vision Systems Read more a… https://t.co/nK9reN3V0m
ETN_fi OnePlus 10T amazes with 150W charging. @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/MhHfvlpuGa
ETN_fi X-DRAM might revolutionize memory tech! @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/tb16t6iRKx
ETN_fi New battery tech will grow EV range to over 1000 km. @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/cg1jCCclMm
ETN_fi New material to replace silicon in semiconductors! @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/itbTaYOJ9k
Sponsors


Gold Sponsors

Silver Sponsors

ECF template