JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kiinalainen Xiaomi kertoi toukokuussa ryhtyvänsä yhteistyöhön legendaarisen kameravalmistaja Leican kanssa älypuhelimiensa kameroiden kehittämiseksi. Nyt yhteistyön ensimmäiset hedelmät on julkistettu 12S Ultra -puhelimen muodossa.

Laitteen kameran pääkenno on 50 megapikselin Sonyn IMX989-piiri, joka on jättimäinen yhden tuuman kamerakenno. Yksi pikseli on halkaisijaltaan 1,6 mikrometriä, mutta yhdistämällä neljä pikseliä saadaan käyttöön enemmän valoa sieppaava 3,2 mikrometrin pikseli. Tämä parantaa kuvausominaisuuksia erityisesti hämärässä valossa.

Entäpä se Leica-efekti, jonka Xiaomi on brändännyt sloganilla ”co_engineered with Leica”? Xiaomin mukaan S12 Ultra linssit on kehitetty yhdessä Leican kanssa. Niiden avulla estetään esimerkiksi heijastumia, haamukuvia ja värivääristymiä. Kameramoduuliin on myös lisätty häikäisysuojapinnoite, mustepinnoite linssin reunalle, kuitumateriaaleja sekä infrapunavalosuodatinpinnoite. Kaikkiaan nämä ominaisuudet parantavat tarkemman kuvan piirtymistä linssin pinnalle.

Kehittyneen optiikan lisäksi puhelimeen on tuotu Leican kuvausprofiilit, nimeltään ”Leica Authentic Look” sekä ”Leica Vibrant Look”. Samaa on tehnyt esimerkiksi OnePlus Hasselbladin kanssa. Kyse on pitkälti kuvan raakadatan käsittelystä tavalla, jolla imitoidaan klassisten kameroiden tuottamia otoksia.

Raudaltaan Xiaomi S12 Ultra on muuten hyvin tyypillinen lippulaiva, periaatteessa parasta mitä rahalla saa. Prosessori on Snapdragon 8+ Gen 1, 6,73-tuumainen näyttö erottelee 3200 x 1440 pistettä jopa 1500 nitin kirkkaudella. 4860 milliampeeritunnin akku latautuu parhaimmillaan 67 watin teholla.

Uuttakin S12 Ultra pitää sisällään. Tehonhallinta tehdään kahdella Surge-piirillä, joista Surge P1 ohjaa akunhallintaa pikalatauksessa ja Surge S1 ohjaa akun kulumista esimerkiksi tunnistamalla sovelluskuormia ja ennustaakseen jäljellä olevaa käyttaikaa. Xiaomi 12S Ultra on myös ensimmäinen Android-puhelin, joka tukee Dolby Vision HDR -videotallennusta ja -toistoa.

Laite ei ilmeisesti tule myyntiin Kiinan ulkopuolella, jossa hinta asettuu hieman 900 euron alle.

ETNtv

Watch ECF videos

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...

Suomen suurin valtti kybersodassa on luottamus

Teknologia19 – Aalto-yliopiston kyberturvallisuusprofessori Jarno Limnéll uskoo, että luotettavuudesta voi tulla suomalaisten yritysten suurin myyntivaltti tulevaisuudessa. – Tärkein kysymys on tulevaisuudessa, kehen ja mihin voimme luottaa. Luottamuksesta on tulossa hyvin arvokas aineeton pääoma yrityksille, Limnéll sanoi eilen messukeskuksessa.

Lue lisää...

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

NEWSFLASH

ETN_fi Analog Devices Launches Industry’s First High-Resolution Module for 3D Depth Sensing and Vision Systems Read more a… https://t.co/nK9reN3V0m
ETN_fi OnePlus 10T amazes with 150W charging. @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/MhHfvlpuGa
ETN_fi X-DRAM might revolutionize memory tech! @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/tb16t6iRKx
ETN_fi New battery tech will grow EV range to over 1000 km. @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/cg1jCCclMm
ETN_fi New material to replace silicon in semiconductors! @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/itbTaYOJ9k
Sponsors


Gold Sponsors

Silver Sponsors

ECF template