Ulkona oman älypuhelimen paikannuspiiri yltää noin viiden metrin tarkkuuteen, mikä riittää useimpiin sovelluksiin. Teollisuudessa tai vaikkapa robotin ohjauksessa se ei tietenkään riitä. Avuksi tulee vaikkapa espanjalaisen ArduSimplen yhden kortin tietokone.
SimpleRTK2B-kortille on integroitu jopa kolme sveitsiläisen u-bloxin ZED-sarjan FP9-paikannusvastaanotinta. Niiden ja antureiden tuottaman RTK-liikedatan avulla kortti pystyy määrittämään paikkansa senttimetrin tarkkuudella.
ArduSimplen kortti on ennen kaikkea kehitysalusta. Sen avulla kuka tahansa voi nopeasti kehittää laitteita, jotka hyödyntävät reaaliaikaisen liiketietoa (RTK) tukevien senttimetrin tason paikannusta.
ArduSimplen konsultti Marc Castillon mukaan u-bloxin ZED-F9P-alusta teki senttimetriluokan paikannuksesta mahdollista, mutta kyse ei ole yksinkertaisesta kehitystyöstä. Tavalliseen paikannukseen verrattuna RTK-pohjainen on edelleen monimutkaista ottaa käyttöön.
SimpleRTK2B-kortti on kehitetty vastaamaan tähän haasteeseen tekemällä RTK-tekniikasta mahdollisimman lähellä plug-and-play-toimintoa. Sen lisäksi, että kortti toimii jo sellaisenaan itsenäisenä ratkaisuna, asiakkaat voivat ohjelmoida omat sovelluksensa ArduSimplen käyttäjäystävällisestä microPython-rajapintaa hyödyntämällä.
SimpleRTK2B-kortti tuottaa senttimetriluokan sijaintitiedon kolmella akselilla (suunta, nousu ja eteneminen). Signaali voidaan videä NMEA-, RTCM-, RS232- ja CAN-väylää pitkin, siirtää eri tekniikoilla (Ethernet, Bluetooth, Wi-Fi, 2G/3G/4G) ja lisäksi kortti tarjoaa konfiguroitavat I/O-toiminnot.
Castillon mukaan näitä tekniikoita hyödyntävien paikannuslaitteiden kehitysaikaa putoaa SimpleRTK2B-kortilla kahdesta vuodesta muutamaan kuukauteen.