Järjestelmäpiirejä rakennetaan yhä enemmän valmiista Ip-ytimistä. IPNestin tilastojen mukaan lohkojen lisenssi- ja rojaltitulot kasvoivat viime vuonna 4,6 miljardiin dollariin. Summa on 16,7 prosenttia suurempi kuin edellisvuonna. Arm on edelleen selvä ykkönen.
Arm:n IP-myynti kasvoi viime vuonna lähes 1,9 miljardiin dollariin. Sen markkinaosuus oli 41 prosenttia. Yli 17 prosentin kasvu yllätti monet analyytikot, sillä kohutun, vielä kesken olevan myynnin Nvidialle ja sen tuoman epävarmuuden arveltiin verottavan Arm:n IP-myyntiä. Näin ei ole käynyt.
EDA-talo Synopsys oli 884 miljoonan dollarin IP-myynnillään markkinoiden selvä kakkonen. Yhtä selvä kolmonen oli toinen EDA-talo Cadence Design Systems, jonka IP-lohkomyynti oli 277 miljoonaa dollaria.
Yli sadan miljoonan dollarin IP-taloja ovat myös Imagination Technologies ja DSP-ratkaisujen kehittävä Ceva. Sulautettuja muistilohkoja kehittävälle SST:lle vuosi oli hankala, sillä liikevaihto putosi 132 miljoonasta dollarista 96,9 miljoonaan.
Arm:n asema on ollut pitkään vakaa ja dominoiva. Viimeisen parin vuoden aikana sitä on noussut haastamaan avoin ja ilmainen RISC-V-arkkitehtuuri. Tähän haasteeseen englantilaislähtöinen IP-talo vastasi esitteli vastikään uuden Armv9-arkkitehtuurin. Yhtiön mukaan se tulee toimimaan ”seuraavien 300 miljardin laitteen moottorina”.
Armv9 tuo laitteisiin uuden CAA-arkkitehtuurin (Confidential Compute Architecture). Sen myötä laitteisiin tulee eristettyjä, sovelluskohtaisia alueita (Realms), joille sensitiivinen data eristetään, oli se sitten käytössä, levossa tai liikkeessä.
Armv9 tuo myös suoran tuen tekoälylaskennalle uusien vektorilaajennuskäskyjen muodossa. Arm kehitti SVE-tekniikan (Scalable Vector Extension) yhdessä Fujitsun kanssa. Samoja käskyjä käytetään maailman tehokkaimmissa supertietokoneissa.