Sarjaväylien nopeus kasvaa koko ajan. PCI Express 6.0 tarjoaa 64 gigbitin sekuntinopeuden ja USB4-väylän 2-versio jo 80 gigabittiä sekunnissa. Näitä nopeuksia tukevien komponenttien ja laitteiden kehitys vaatii paljon myös mittauslaitteilta.
Teledyne LeCroy on julkistanut WaveMaster-sarjaan uuden 8000HD-oskilloskooppialustan, jonka malleissa kaistaleveys yltää 20 gigahertsistä aina 65 gigahertsiin asti. Dataa siepataan 12 bitin resoluutiolla, joka 320 giganäytteen sekuntinopeudella ja 8 gigapisteen keruumuistilla.
Sekä uusi PCIe- että USB4-väylä käyttää monitasoisia PAM- eli pulssiamplitudimodulaatiosignaaleja. Nopeuden lisääminen ja monitasoisen signaloinnin käyttö vaatii sekä oskilloskoopin kaistanleveyden että resoluution lisäämistä. Sarjadatalinkin monimutkaisuus lisääntyy myös käyttämällä dynaamisia linkkien tasoitus-, neuvottelu-, koulutus- ja kättelytoimintoja korkeimpien siirtonopeuksien luomiseksi ja ylläpitämiseksi. Jotkut näistä toiminnoista suoritetaan rinnakkaisten hitaiden sarjayhteyksien kautta käyttämällä fyysisen kerroksen signaalien ja protokollaviestinnän yhdistelmää.
TeledyneLeCroyn mukaan WaveMaster 8000HD-sarjan suuren kaistanleveyden oskilloskoopit tarjoavat poikkeuksellisen signaalin karakterisoinnin suorituskyvyn seuraavan sukupolven sarjadatatekniikoille. Skooppi yli kaksinkertaistaa edeltäjänsä kaistanleveyden ja näytteenottotaajuuden ja tarjoaa neljä kertaa enemmän resoluutiota ja tallennusmuistia kilpaileviin oskilloskoopeihin verrattuna. 12 bitin resoluutio tarjoaa poikkeuksellisen signaalin luonnehdinnan monitasoisille PAM3- ja PAM4-signaaleille.
WaveMaster 8000HD -oskilloskoopin toiminnot voidaan saumattomasti yhdistää Teledyne LeCroy PCIe- tai USB-protokolla-analysaattoriin CrossSync PHY -kerrosanalyysin avulla, mikä avaa näkymän nopeiden linkkien toimintaan.
Testaaja voi käyttää mitä tahansa yli 20 hitaasta sarjaliipaisimesta ja dekooderista, mikä helpottaa hitaan ja nopean virheenkorjauksen suorittamista samalla oskilloskoopilla. Digitaalisia signaaleja voi kaapata jopa 500 MHz:n kellotaajuudella oskilloskooppiin sisäänrakennetuilla digitaalisilla tuloilla.
Lisätietoja täällä.